Manifest per la llibertat d’expressió, pel dret a l’honor, per la independència judicial i per la igualtat davant la llei

Davant la condemna a tres anys i mig de presó al cantant Valtònyc per una cançó que l’Audiència Nacional espanyola considera ofensiva a la Monarquia i enaltidora del terrorisme, l’Obra Cultural Balear de Manacor vol manifestar:

1) La nostra defensa absoluta de la llibertat d’expressió, que consideram un dret fonamental irrenunciable en qualsevol democràcia i en qualsevol estat de dret.
Creim que tothom ha de poder expressar la seva opinió lliurement.

2) La nostra defensa absoluta del dret a l’honor de les persones, que igualment ha de garantir qualsevol democràcia i qualsevol estat de dret.
La llibertat d’expressió no ha de significar que ningú pugui insultar, difamar ni amenaçar ningú altre.

3) La nostra defensa absoluta de la independència del poder judicial, condició irrenunciable en qualsevol democràcia i en qualsevol estat de dret.
La regulació de l’equilibri entre la llibertat d’expressió i el dret a l’honor de tothom no s’ha de veure mai afectada ni influïda pel poder polític.

4) La nostra defensa irrenunciable de la igualtat de tots els ciutadans davant la llei.
Trobam absolutament inacceptable que condemnin un ciutadà a tres anys i mig de presó per una cançó que consideren que ofèn la monarquia i que enalteix el terrorisme i que, en canvi, a manera d’exemple, romanguin dins la més absoluta impunitat els manifestants que demanen “cámara de gas” per a un president autonòmic votat democràticament, o que hi romangui tot un ex secretari d’Estat que declari que el mateix president, textualment, “necesita un fusilamiento” o que hi romanguin els autors de la infinitat de piulades racistes i ofensives amb les víctimes de l’accident d’avió provocat per un pilot suïcida fa dos anys a Suïssa com, per citar-ne un, la que deia “Vale, lo voy a decir yo pero media España está pensando que ojalá los 45 apellidos españoles sean de catalanes, vascos y panchitos”.

Exigim llibertat d’expressió, respecte a tothom, independència judicial i igualtat davant la llei: o la mateixa repressió o la mateixa tolerància amb tothom qui no mesuri les paraules amb què s’expressa. Rebutjam, denunciam i condemnam com a pràctica impròpia d’una democràcia i d’un estat de dret que el càstig o la impunitat de les paraules variï totalment en funció de qui les digui i a qui vagin adreçades.

OCB Manacor
Manacor, 27 de febrer del 2017

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.