Maria Pont, que estudia 4t d’ESO a La Salle, guanya amb el seu disseny el XVII concurs de cartells dels cossiers

Víctor Gómez i Pei Guo, tots dos alumnes del Mossèn Alcover, han quedat finalistes.

Cartell Cossiers 2019
Cartell Cossiers 2019

Per dessetè any consecutiu l’Escola Municipal de Mallorquí ha convocat el Concurs de Cartells dels Cossiers, que va adreçat a alumnes escolaritzats al municipi de Manacor.

L’objectiu del concurs és donar a conèixer aquesta dansa ritual del municipi i alhora convertir el treball guanyador en el cartell que anuncia les sortides dels Cossiers, que enguany són el divendres 31 de maig de 2019 a les 17 h (dia del pregó de les Fires i Festes) i el diumenge 9 de juny de 2019 a les 18.30 h (dia del St. Crist i Cinquagesma).

La guanyadora de l’edició d’enguany ha estat Maria Pont, de 4t d’ESO de La Salle. Els dos finalistes han estat alumnes de 2n de batxillerat artístic de l’IES Mossèn Alcover: Víctor Gómez Garau i Pei Guo. Els premis consisteixen en 150 € per a la guanyadora i 50 € per a cada finalista.

L’entrega de premis tendrà lloc dijous dia 6 de juny de 2019 a la Institució Pública Antoni M. Alcover conjuntament amb els premis del XVII Concurs de Redacció Literària per a Joves i dels Microrelats.

Recorregut dels Cossiers

Els Cossiers de Manacor enguany sortiran a ballar per primera vegada divendres dia 31 de maig a les 17 h. Sortiran de ca la dama, al carrer de Sant Isidre, 25. Des d’allà recorreran diferents carrers de Manacor i conduiran tothom que els segueixi fins al claustre del Convent, on se celebrarà el pregó que encetarà les Fires i Festes de Primavera. Els cossiers i la dama començaran el seu recorregut a ca la dama i passaran pel carrer del Nord, pel molí d’en Fraret, pels carrers de l’Ecònom Pere Bonnín, Àngel, Francesc Gomila, Llaurador i Joan Lliteres. Arribaran a sa Bassa i seguiran pel carrer Peral, la plaça Weyler, la plaça del Rector Rubí, el carrer Amargura, el carrer d’en Bosch, els carrers Mercadal, Jaume Domenge, Olesa, Nou i arribaran davant l’Ajuntament.

Els Cossiers i la dama també ballaran diumenge dia 9 de juny, coincidint amb la festa del Sant Crist i la Cinquagesma. Sortiran a les 18.30 h de ca la dama, al carrer de Sant Isidre, 25. I el seu itinerari recorrerà els carrers Nord, Pius IX, Verònica, Amargura, la plaça del Rector Rubí, els carrers Artà i Amor, l’avinguda de Baix des Cós, la plaça del Cós i arribaran davant l’església.

Cartell guanyador 2019
Cartell guanyador 2019
Finalista 1
Finalista 1
Finalista 2

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: