Mateu Sitges Febrer inaugura “Vibracions”, que es podrà veure fins dia 3 de gener a la Torre de Ses Puntes

L’exposició romandrà oberta de dilluns a diumenge, de les 18.30 a les 20.30 h.

L’exposicó Vibracions, du fins a la torre de ses Puntes tretze pintures a l’oli de gran format de l’artista manacorí Mateu Sitges Febrer. Dissabte passat es va celebrar la inauguració de la mostra, que va comptar amb la presència de l’autor, de la regidora de Cultura i Turisme, Antònia Llodrà; la delegada d’Urbanisme, Isabel Febrer i del responsable del Departament de Cultura, Llorenç Carreras. La mostra suposa un punt d’inflexió respecte a les obres de Sitges Febrer que coneixia el públic. “No hi ha dubte que en aquesta exposició l’energia i el vigor que desprenen les obres de Sitges Febrer s’ha vist alterats; ha fet una passa més en la plasmació del color, amb una tècnica comparable a la dels grans mestres del fauvisme, que l’impulsa cap a nous mons on predominen els grups humans, una col·lectivitat anònima i isolada”, explica Llorenç Carreras en el text que acompanya el catàleg. L’exposició es podrà visitar fins dia 3 de gener de dilluns a diumenge a la torre de ses Puntes de Manacor, de les 18.30 a les 20.30, excepte els dies festius.
Enmig de la fecunditat cromàtica, sobretot mitjançant els tons blaus i els vermells, l’ésser humà transita aparentment immutable mentre compleix amb el deure quotidià de viure i sobreviure. Hi ha els mercats, les terrasses i els paisatges representats temps enrere per l’artista manacorí. Hi ha l’atreviment dels banyistes que apareixien a les obres dels primers anys del segle XXI, composicions en què només les pinzellades de negre permetien destriar la ­gura humana de l’arena torrada de les platges mallorquines. “Però a “Vibracions” hi ha, a més, l’emoció i hi ha la llavor que ens commocionarà si sabem veure i vibrar a través dels ulls de Sitges Febrer”, afegeix Carreras.
I és que Mateu Sitges Febrer forma part de la generació d’artistes plàstics que a Manacor varen introduir l’art contemporani a la creació local. Quan l’any 1966 s’inaugurà a Manacor la Sala d’Art Drac, Miquel Àngel Riera escrigué en motiu d’aquella ocasió: “Amb escasses possibilitats d’error, es pot dir que Manacor -llevat de qualque rara excepció- està mancada de tradició pictòrica”. Avui, més de cinc dècades després, la realitat és una altra. A partir de la dècada de 1960 Manacor va veure néixer pintors que gosaren alçar els seus pinzells, abandonar el paisatgisme ensucrat de targeta postal i iniciaren un estil propi, intuïtiu i nou. En Mateu Sitges Febrer forma part d’aquesta generació d’artistes manacorins on també s’hi troben Miquel Brunet, Miquel Llabrés, Antoni Riera Nadal, Llorenç Ginard, Magdalena Mascaró, Joan Riera Ferrari, Guillem Gelabert o Llorenç Femenias, entre molts d’altres. Tota una llista d’artistes que introduïren els nous llenguatges plàstics al municipi i que fan que l’existència del Premi Ciutat de Manacor d’Arts Plàstiques tengui sentit encara avui.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: