Melià: “El Govern s’ha de comprometre a fitxar un termini de rebaixes i votar en conseqüència al Congrés”

El Pi – Proposta per les Illes demana al Govern que exigeixi una normativa perquè les Balears puguin establir els períodes de rebaixes.

El portaveu d’El PI-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS al Parlament de les Illes Balears, Josep Melià, ha demanat a la presidenta del Govern, Francina Armengol, que demani al Govern Central que estableixi per llei els dos períodes de rebaixes perquè les grans superfícies no “trepijin” el petit i mitjà comerç.

Melià ha recordat que El PI va anar al Congrés dels Diputats a defensar una Proposició de Llei perquè la Comunitat Autònoma tengués la potestat d’establir els períodes de rebaixes i així establir els dos períodes de rebaixes tradicionals. I que, tant les grans superfícies i el petit comerç tenguin les mateixes oportunitats. Ha destacat que totes les formacions en el Parlament els varen donar suport, però votaren en contra en el Congrés dels Diputats.

El 24 de juny comencen les rebaixes dels grans operadors i el petit comerç no ho podrà fer fins al primer de juliol. D’aquesta manera, diu el diputat, no podran treure a la venda ni el 50% de l’estoc a l’estiu.

El portaveu ha demanat a Armengol i als altres líders polítics de les Illes que si tenen influència en els seus diputats, ja que són dels seus partits, els demanin que tornin a recuperar aquesta Proposició no de Llei perquè les Illes siguin les que tenguin les competències per establir els períodes de rebaixes a les Balears i que les grans superfícies no les tenguin a lliure disponibilitat com fins ara.

Melià ha deixat clar que “és un engany a la ciutadania que al Parlament de les Illes Balears votin una cosa i els mateixos partits votin el contrari en el Congrés dels Diputats”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: