Melià reclama al Govern que presenti els recursos d’inconstitucionalitat que facin falta per complir amb el PGE

El portaveu assenyala que és molt difícil que aquesta terra diversifiqui el model econòmic si té un desavantatge competitiu no compensat com la insularitat.

En la seva intervenció en el debat de política general el portaveu d’El PI-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS al Parlament, Josep Melià, ha  reclamat al Govern que presenti els recursos d’inconstitucionalitat que facin falta per complir amb els pressupostos generals de l’Estat. El diputat ha assenyalat que, “Si el Govern no es planta i no combat aquest insult als ciutadans de Balears no estarà complint amb les seves obligacions. Hauria de ser el Govern i no El Pi qui impulses tots els recursos d’inconstitucionalitat que fessin falta per lluitar contra uns pressuposts estatals que no contemplen el que per llei tenen l’obligació de contemplar.”

Segons Melià, “assistim indignats a com els diferents governs de l’Estat deixen en paper banyat totes les promeses i fins i tot les lleis que han de compensar la insularitat. És molt difícil que aquesta terra diversifiqui el model econòmic si té un desavantatge competitiu no compensat com la insularitat.”

El portaveu ha criticat la gestió dels fons europeus per part del Govern. “La gestió dels fons es fa des del centralisme i això ja és un mal començament. Però és que a més a més, els fons, sobretot, haurien d’anar adreçats a la transformació del model i dotar-lo de major solidesa. La realitat, però és que fa la sensació que aquests  fons serveixen per tot, que gran part se’n van a infraestructures necessàries, però que no tenen el valor afegit necessari i, sobretot, que es fa d’esquena  al sector privat en lloc de fer-se des de la concertació.”

Pel que fa al model econòmic, Melià, ha assegurat que “necessitem finançament, igualtat d’oportunitats i autogovern perquè sense això difícilment podem ser ambiciosos en la redefinició del nostre model econòmic”, i ha afegit que “El Pi vol i defensa que el turisme continuï essent la principal indústria d’aquesta terra. El Pi mira en positiu el turisme. Ara bé, això no vol dir que el nostre model turístic no requereixi importants actuacions, ni vol dir que no sigui necessària augmentar la diversificació i incrementar el pes d’altres sectors econòmics, que és necessari.”

Respecte a la nova llei d’educació el diputat ha mostrat el seu escepticisme. “El Pi considera un error aquesta política tant de l’esquerra i la dreta de fer una llei educativa pròpia cada pic que es produeix un canvi de Govern. Per a nosaltres això és una enorme irresponsabilitat i un dels entrebancs més monumentals que tenim per dibuixar una societat millor a llarg termini.”

Quant a les situacions de discriminació lingüística patides per catalanoparlants en les darreres setmanes. Melià ha assegurat que “és una  vergonya que alguns departaments del seu Govern es posin de perfil en la defensa i difusió de la llengua pròpia. Li exigim contundència en l’atac de les discriminacions lingüístiques.”

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: