Melià reclama una vegada més a Armengol que el Govern rectifiqui i liciti per lots els nou centres de salut

El Tribunal de Recursos Administratius ha anul·lat la licitació del Govern per no justificar la licitació en bloc i no ajustar-se al que marca la normativa de contractes. 

El passat 9 de novembre el Parlament va aprovar una iniciativa d’El Pi que instava al Govern i a la resta d’administracions a licitar per lots les contractacions públiques per aconseguir un repartiment més equitatiu i més just dels recursos invertits. 

El portaveu d’EL PI-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS, Josep Melià, ha reclamat una vegada més a la presidenta Armengol que “rectifiquin i treguin una nova licitació individualitzada per a cada un dels nou centres de salut”, i més després que el Tribunal de Recursos Administratius anul·lés la licitació del Govern, “la resolució el que diu és que no han justificat el que marca la normativa de contractes. Només es poden fer en bloc de manera clarament justificada. Vostès han volgut ajustar la màquina i en comptes d’intentar ajudar a les empreses els han volgut excloure”.

 

Així durant les preguntes de control al Govern, el diputat ha criticat el discurs pervers de la presidenta amb relació a aquesta qüestió. “No podem acceptar el seu discurs, sembla que ho vols atenció sanitària ho vols lots, i això no és així. És absolutament compatible. Volem una atenció sanitària de primera, volem que s’accelerin els processos de construcció i posada en marxa dels centres de salut, i és possible fer-ho per lots. No fa falta fer una contractació en bloc i excloure les empreses de les Illes Balears”.

 

Amb tot, el diputat ha incidit en què la contractació pública és un instrument de política econòmica de primera magnitud, més encara en temps de crisis i amb l’arribada dels fons europeus. “Fa escassos mesos el grup parlamentari d’El Pi va presentar una iniciativa que es va aprovar al Parlament per instar al Govern que les contractacions es fessin per lots i així beneficiar al màxim als empresaris i als treballadors de les Illes Balears per aconseguir un repartiment més equitatiu i més just dels recursos invertits”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: