Més de 700 ocells i centenars de criadors participaren enguany en el concurs ornitològic de Manacor

La cita va tenir lloc del 28 d’octubre a l’1 de novembre 

Els millors ocells de Mallorca s’han pogut veure aquests dies a Manacor gràcies al Concurs Ornitològic de Manacor, que des de fa prop de 50 anys organitza l’Agrupació de Canaricultors de Manacor, en col·laboració amb l’Ajuntament, al voltant de la festa de l’1 de novembre.

 “Per als ciutadans i ciutadanes del nostre municipi és un privilegi poder gaudir d’una cita tan important per a tots aquells que saben apreciar i estimar els ocells perquè, com en les migracions mundials que cada any protagonitzen les aus, els ornitòlegs de Mallorca i de les Balears han duit fins a Manacor els millors exemplars de cada punt cardinal de les nostres illes”, ha explicat la batlessa, Catalina Riera. I és que “en aquest concurs, que és un dels més importants de Mallorca, hi trobam exemplars molt valorats perquè any rere any de Manacor en surten ocells guanyadors del campionat estatal i també guanyadors de concursos a nivell mundial”, explica Rafel Ramon, un dels membres de la junta directiva de l’Agrupació de Canaricultors de Manacor.

 

Aquesta cita històrica, que és a punt de celebrar els cinquanta anys, ha reunit del 28 d’octubre a l’1 de novembre 728 ocells al local de l’Agrupació Ornitològica de Manacor, situat a la ronda del Port. Allà s’hi han reunit els millors exemplars balears de diverses espècies d’aus i alguns dels millors experts en ornitologia del nostre territori.

Durant els dies que ha durat el concurs s’han seleccionat els millors exemplars de canaris, d’ocells exòtics, d’ocells europeus i d’exemplars híbrids. Dissabte que ve, dia 4 de novembre, tendrà lloc l’entrega dels premis en un acte reservat als participants. I és que els jutges Luis Eceizabarena, Antonio Lara i Felip Alba ja han seleccionat els millors ocells en la categoria de color. De la mateixa manera els experts Bartomeu A. Frau i Miquel Socias han estat els encarregats de premiar els ocells amb millor postura i el jutge Carlos Garcia ha seleccionat els millors exemplars exòtics, híbrids i de fauna europea.

“La tradició ornitològica a Manacor és enorme i per això som moltes les persones que estam implicades en l’organització i que feim feina per oferir als participants, visitants i col·laboradors la millor cara del nostre poble perquè hem de ser conscients que aquí tenim alguns dels criadors més destacats de les Balears i de l’Estat, tal com s’ha demostrat en edicions anteriors”, ha explicat el regidor d’Esports, Miquel Perelló.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: