Més de cent foguerons cremaran pels carrers del municipi de Manacor durant les festes de Sant Antoni

Des de l’Ajuntament recorden que Sant Antoni ha de ser una festa lliure d’agressions sexistes i que cal fer cas de les recomanacions en matèria de seguretat.

Uns 120 foguerons cremaran a tot el municipi durant les festes de Sant Antoni, una xifra que ja anticipa que s’esperen molts santantoniers i santantonieres a celebrar la festa a Manacor. Així “es prendran algunes mesures de seguretat que no han d’afectar la ciutadania ni el desenvolupament normal de la festa”, ha explicat la batlessa de Manacor, Catalina Riera. Coincidint amb l’inici de les festes de Sant Antoni, s’ha penjat una pancarta al balcó de l’Ajuntament perquè el lema Mallorca lliure d’agressions sexistes. No i punt! presideixi les festes. “Volem deixar clar que a Manacor no toleram aquests comportaments; les festes són per a que tothom pugui gaudir de les activitats i de l’espai públic en llibertat, tots hem de ser conscients que si presenciam agressions sexistes no podem quedar amb les mans aplegades”, ha afegit la batlessa de Manacor.

El lema, a més, figura en el programa de festes juntament amb un decàleg que indica les passes que cal fer si patim o presenciam una agressió sexista i per evitar comportaments masclistes. “Per això, a l’espai de Dones s’ofereix un curs de formació que du per títol “No i punt! Per un Sant Antoni lliure d’agressions sexistes”, ha explicat la regidora de Polítiques Socials, Maria Isabel Bauzà. “També volem recordar el lema ‘Ves Clar’, que enguany fa més visible el patronat per fer recordar que la festa no consisteix en beure alcohol i que si volem beure ho hem de fer amb seny per poder passat gust de Sant Antoni”, ha recordat el regidor de Festes Mateu Juan.

Sense petards

A més a més, com ja passa des de fa alguns anys, l’Ajuntament ha prohibit l’ús d’artefactes pirotècnics durant les festes de Sant Antoni perquè els foguerons i la resta d’actes es puguin desenvolupar amb normalitat. Per això, els agents de la policia local podran retirar o custodiar els artefactes pirotècnics quan puguin posar en perill les persones o la festa. A més, com els darrers anys, els cavalls i les bísties de muntura només podran circular entre les 16 h i les 19 h de dia 16 de gener i sempre s’haurà d’acordar el trajecte amb la Policia Local, que custodiarà la colcada i els trajectes amb cavalls i bísties per tal de garantir el desenvolupament normal de la festa.

Les completes, que són un dels actes més multitudinaris de la festa, podran acollir 1.692 persones, que és l’aforament màxim que s’ha establert per a l’església. Des del Patronat de Sant Antoni i des de l’Ajuntament de Manacor es recomana visitar els foguerons i seguir la comitiva del dimoni a peu o en bicicleta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: