Milers d’estudiants de tot Mallorca s’acosten a la ciència i la tecnologia a la fira “Experimenta” que organitza l’IES Manacor

La fira ha durat tres dies i dimecres dia 21 es va obrir al públic general.

Durant els tres dies que dura la fira Experimenta 2018 els alumnes de l’IES Manacor es converteixen en científics i investigadors que mostren als visitants alguna de les proves que han ideat durant aquest curs “per explicar alguns principis fonamentals de la física, la química, biologia, geologia o matemàtiques d’una manera molt pràctica perquè tothom pugui experimentar amb la ciència”, explica el director del centre, Miquel Amengual.

Enguany la fira celebra la seva dotzena edició i “des de l’Ajuntament de Manacor hem de felicitar el claustre de professors i tota la comunitat educativa de l’IES Manacor perquè amb més de deu anys d’experiència i amb aquests alumnes tan implicats és evident que els resultats d’Experimenta compensen els esforços que suposa l’organització”, ha explicat la batlessa i responsable del departament d’Educació, Catalina Riera, que ha acudit a visitar la fira acompanyada de la regidora d’Economia, Maria Antònia Sansó.

Des del 19 de febrer i fins avui, dia 21 els alumnes d’ESO i de batxillerat mostren els experiments científics que han treballat en els laboratoris de física, química, ciències naturals, matemàtiques, tecnologia o tècniques experimentals. “Els alumnes hem proposat molts dels experiments de la fira d’enguany, no ens agrada repetir les demostracions i per això en cercam de nous per internet i en alguns manuals”, han explicat alguns dels alumnes que s’encarreguen de realitzar experiments davant els visitants de la fira.

La diversitat de demostracions que es poden trobar a Experimenta 2018 és tan àmplia com les disciplines que engloba: física, química, biologia, geologia i matemàtiques. Així, els alumnes que passaran per la fira Experimenta d’enguany s’acostaran a conceptes com la flourescència, la fosforescència, la galvanització, la llei de la dinàmica de Newton, la tensió arterial, o la lluita biològica per controlar plagues agrícoles amb insectes, la combustió. Però no només els alumnes poden acostar-se als experiments que aquests dies acull l’IES Manacor. De fet avui capvespre, dimecres dia 21 la fira Experimenta 2018 estarà oberta al públic en general i els visitants podran gaudir de tots els experiments. En acabar la fira els alumnes de centenars d’escoles i instituts de la comarca hauran passat per Experimenta i hauran participat en les pràctiques de laboratori i en els experiments. Així molts dels alumnes d’ESO i de batxillerat de l’IES Manacor hauran deixat de ser alumnes durant els dies que dura la fira, ja que són ells mateixos els que es transformen en professors i expliquen i realitzen els experiments científics que prèviament han treballat en els laboratoris de l’institut.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: