Moció per la revalorització de les pensions

Sense cap dubte que el futur dels que han fet feina en el passat, dedicant molts dels seus anys de vida laboral a aixecar un país desolat per la guerra i durant una injusta i restrictiva dictadura, i que van confiar en les promeses de la transició democràtica al nostre país, està en perill. Les persones pensionistes que van fer front a tota una vida de feina, veuen com ara, els fruits arreplegats s’erigeixen podrits i evidencien que el que hauria de ser un segur sustent per poder viure amb dignitat, s’està convertint en una misèria amb la qual és molt difícil poder arribar a final de mes.

No ens és aliè que les pensionistes no estan contentes amb la política del govern central i així ho manifestaran pels carrers de diferents ciutats de l’estat els pròxims dies. Els nostres i les nostres padrines ara ens tornen a donar una impagable lliçó d’orgull combatiu per defensar allò que ja havien guanyat, que els pertany per dret, i que aquells que s’han dedicat a plomar els recursos del nostre país els van retallant de mica en mica i sense miraments.

Per una altra banda, ja dins ple segle XXI és totalment anacrònic que l’estat financi un ens com és l’església catòlica. I no ja anacrònic, sinó totalment injust, l’església catòlica és immensament rica i a més gaudeix d’un autèntic paradís fiscal dins el nostre país, ja que està lliure de pagar impostos com l’IBI, i amb un gran nombre de béns que es troben al seu poder i amb uns contes totalment opacs, inadmissible per a qualsevol que rebi un cèntim de doblers públics. Algunes persones i certs partits politics escuden les ajudes i subvencions que reb l’esglèsia catòlica en la seva tasca assistencial, assistència que hauria de córrer per part de les institucions públiques i que, de cap forma, els eximeix d’haver de donar comptes dels seus béns i dels doblers que reben per part de l’estat, Malgrat que la Carta Magna ens vincula a la cooperació amb l’església catòlica, no marca que hagi de ser de manera econòmica.

 

Així i tot el manteniment de l’església catòlica costa a l’Estat gairebé el doble que els partits polítics i fins a sis vegades més que els agents socials.

 

I és per això que l’ajuntament de Manacor acorda:

1.Les persones pensionistes són un eix fonamental de la societat espanyola.

2. L’Ajuntament de Manacor, insta al govern de l’estat a què els doblers de les subvencions que es destinen a l’església es destinin a fer front a un augment digne de les pensions, corresponent a l’augment del nivell de vida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: