Neix Arrels Marines, una entitat centrada en la replantació i protecció de la posidònia oceànica

Joves professionals de diferents àmbits de l’illa s’engresquen en un projecte comú per replantar posidònia a diferents punts de Mallorca.

Arrels Marines és una associació local creada aquests darrers mesos i constituïda íntegrament per gent
de les illes; un projecte que neix de les ganes de protegir i garantir el futur de la posidònia oceànica,
considerat l’organisme més vell del món, a través de la replantació, la consciència ecològica i l’educació
ambiental.

Arrels Marines va ser creada després que el seu fundador, Josep Vives, tornés d’embarcar-se en un viatge per tot el sud-est asiàtic i formés part de projectes amb organitzacions que es dedicaven a la reforestació de manglars i esculls de corall, on va presenciar l’abast real de la crisis climàtica. Quan va tornar a l’illa mallorquina va decidir emprendre el seu propi projecte de la mà d’altres professionals de diferents àmbits per tal de preservar la bellesa i les singularitats d’aquest ecosistema balear, únic i extraordinari.
Una hectàrea de posidònia oceànica pot arribar a produir més del triple d’oxigen que una mateixa hectàrea de selva amazònica.

Per això, l’associació posarà part del seu focus en la replantació d’aquesta
planta dins el nostre ecosistema. Les estacions de replantació s’establiran a dues profunditats: ±5 metres i ±10 metres. Les zones que idealment compleixen els requisits necessaris per convertir-se en estacions de replantació són al Port de Pollença, Cala Millor, Cala Rajada, entre altres. Aquestes profunditats s’han triat per tal de poder fer submarinisme -activitat que permetrà la replantació- i snorkeling, pràctica que permetrà fer visites a aquestes estacions.

Un altre dels objectius d’Arrels Marines és augmentar l’interès sobre el tema entre la població de peu, tant locals com turistes; i les propostes que ofereix l’associació per aconseguir-ho són: un programa de xerrades i activitats enfocat a infants i joves, en dies assenyalats, a peu de platja amb camisetes identificatives per tal d’informar sobre el tema a la gent in situ i tenir una forta presència a les xarxes socials; a més de participar en tot tipus d’actes i esdeveniments en relació a la protecció de la posidònia.

Amb això se pretén fer coneixedora a la població dels problemes mediambientals i a més de tenir una comprensió global sobre la crisis climàtica. Tots aquests esforços estan centrats en crear l’escenari ideal per afavorir que les espècies que depenen de la posidònia oceànica puguin prosperar, i assegurar-se l’equilibri dels ecosistemes marins i de la biodiversitat illenca.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: