Nit de Microteatre «Sense Concessions» a la Sala Dante

Lloc: Sala Dante

Hora: 20.30h.

Dia: 1 de desembre

9Muses Teatre i Teatre Sense Concessions presenten:

El propvinent 1 de desembre, 9Muses Teatre i Teatre Sense Concessions presentaran a Ciutat dues comèdies i un drama de misteri. Les tres obres ja han estat estrenades a diferents espais com ara: V Nit de l’art de Son Servera, Teatre de barra de Manacor, VI Nit de l’art de Son Servera, Festival Internacional d’arts escèniques de Can Timoner (anys 2017 i 2018) i a la Sala El Esconditeatro de Madrid.

LES OBRES

· Esquarterar

Dramatúrgia i direcció: Manel I. Serrano Servera
Intèrprets: Xesca Forteza, M. Bel Prieto i Toni López
Música Original: Xavier Gelabert

Sinopsi: N’Svetlana i en Pàvel cerquen una dona cega que s’ha perdut pel bosc. La situació és desesperant perquè cau la fosca i el fred arriba a les cotes més baixes.

Misteriós, Subtil i poètic
Esquarterar suggereix una escena que representa un bosc com un espai d’immensitat obscura. En poques línies, l’obra se situa en una zona rural i remota de Rússia on un matrimoni s’endinsa en un bosc a la recerca d’una dona desapareguda “la situació és desesperant perquè cau la nit i el fred arriba a les cotes més altes”. Com es llegeix a la sinopsi.
Amb “Esquarterar” estam davant d’una posada en escena sòbria i elegant on l’espai dramàtic es capta per la lectura i en la qual es juga amb la imaginació de l’espectador, ja que l’espai invisible guarda una estreta relació amb l’espai escènic; sent tots dos d’igual importància. La proposta harmònica fusiona l’autonomia de les escenes amb una integració discreta i subtil amb una estètica elegant en la qual la il·luminació es converteix en gairebé un personatge més. El text requeria una escena teatralitzada on l’acceptació del teatre com a ficció i convenció es mostrés en la seva més pura essència per integrar a l’espectador al món que ens mostra aquesta breu peça i on els sentits estan a flor de pell.
Esquarterar és un breu però intens passatge teatral amb un llenguatge poètic, subtil i servit en el sempre suggeridor plat del Misteri.

· Modernitat

Dramatúrgia i direcció: Xesca Forteza
Intèrprets: Xisca Rotger i Joana Salas

Sinopsis: N’Emma i na Mariona han quedat a un bar, tant una com l’altre pareixen complir uns estereotips però res és el que pareix.

· Primera Sesión

Dramatúrgia i direcció: Manel I. Serrano Servera
Intèrprets: Inés Fraiel i Beatriz Garcerà

Sinopsi: Una dona acudeix per primera vegada a la consulta d’una psiquiatra. El que no sap, és tot el que pot arribar a fer la ciència amb una persona desesperada.

«Primera Sesión» a la malloquina i a la madrilenya
Aquesta peça de teatre breu es va estrenar al Festival d’Arts Escèniques S’Illo de Can Timoner a mitjans setembre de 2017, formant part de la “nit de micros” d’aquest Festival que se celebra cada any a Santanyí.
L’èxit de Primera Sesión arribar fins a Madrid. Durant tot el mes de maig de 2018 formar part del cartell de la Sala El Esconditeatro (La Latina). Tots els dijous de maig es feren 3 passes d’aquesta obra que fou dirigida a Madrid per l’actriu de doblatge, directora i cineasta, Sara Polo. Mesos abans, Serrano (guionista) i Polo (director) organitzaren fins a cinc càstings per a la recerca de les actrius.
Finalment les intèrprets elegides foren: Chus Pi i Marta Malone (actrius reconegudes al teatre, la televisió i web series).
La peça compta amb un relatiu exit de públic, omplint l’aforament a totes les funcions i agradar molt als propietaris de la sala madrilenya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.