Novetats al voltant del 2n Concurs nacional d’Escoles de cuina Protur Chef Mallorca 2018

Jaume Nebot, director financer de Protur Hotels, i David Deop, Xef corporatiu, ens informen al voltant de les novetats del 2n Concurs nacional d’Escoles de Cuina Protur Chef Mallorca 2018, que es celebrarà del 15 l 18 de març al Protur Biomar Gran Hotel Spa de Sa Coma.

Jaume i David, gràcien per atendre’ns. Ens podrieu explicar quines novetats presenta el 2n Concurs nacional d’Escoles de Cuina Protur Chef 2018?
Aquest any com a novetat presentam:
Conferències gastronòmiques i taula redona de temes d’actualitat amb reconeguts xefs.
Tast de cervesa Estrella Damm i curs Mixability Gin &Tonics Royal Bliss.
En el mercat gastronòmic com a novetat es podrà gaudir de les tapes Protur Hotels acompanyades de Cerveses Damm i vins José Luis Ferrer.

Cal tenir en compte l’entrada del llibre al Gran Auditòrium a on es portarà a terme el concurs Protur Chef i Protur Chef Kids, Entrada lliure als tasts, conferències i mercadet gastronòmic.
Tot això es portarà a terme al Protur Biomar Gran Hotel i Spa, hotel de 5 estrelles ubicat a Sa Coma

Quins membres formaran part del jurat?
El conductor del programa es Koldo Royo i els membres del jurat que han confirmat la seva presència són:
– Tomeu Caldentey, president del jurat
– Susi Díaz
– Paco Roncero
– Cati Pieras (Restaurant Daica)
– Marta Rosselló (Restaurant Sal de Cocó)
– Adrián Quetglas (Restaurant Adrián Quetglas)
– Silvia Anglada (Restaurant Es tast de na Silvia – Menorca)
– Santi Taura
– Andreu Genestra (Xef Restaurant Andreu Genestra)
– Fernándo P. Arellano
– Marc Fosh (Restaurant Marc Fosh)
– Víctor García
– Marga Coll (Restaurant Miceli)
– Hernán Luchetti (Cap de cocina Restaurant Celler de Ca’n Roca)
– Associació Balear de Sumeliers
– Martina Zender (Mallorca Zeitung)
– David J. Nadal (Director de continguts IB3 TV)
– Toni Fernández (Club del Gourmet del Corte Inglés)
– Manuel Julbe (Periodista RNE)
– José Luis Mateos (Assessor gastronòmic Onda Cero Radio)
– Cristina Basañez (Bodegues Binigual)
– Jan Edwards (Periodista Gastròmica)
– Bep Al·lès
– Andoni Sarriegi (Periodista gastronòmic-Blog Ajo Negro)
– Daniel Arias (President Associació Balear de Sumilleres i Sumiller de Redivins Import)
– Joserra Calvo Hernández (Cap de Sala Restaurant Mugaritz)
– Toni Tugores (Escriptor)
– Borja Matoses (periodista y escritor gastronòmic)

Quants de participants hi haurà i de quins llocs provenen?
Al Protur Xef tenim 18 concursants de 14 centres formatius de 8 comunitats autònomes diferents

Al Protur Xef Kids hi haurà 18 concursants, tots de Mallorca

Tenint en compte l’èxit de l’any passat, s’han augmentat el nombre de places dels tallers de cuina?
Sí, gràcies a la gran acceptació de l’any anterior s’han augmentat el nombre d’aquests tallers.

Quants de Food Trucks hi haurà enguany?
Aquest any comptarem amb la presència de 6 Food Trucks, tenint en compte que aquestes Food Trucks tan sols estaran presents els dissabte 17 de març, al migdia, de 12:00 a 16:00 h, i els que hi haurà seran els següents: Taleca, Variat, Wanderlust, El Perrito de Koldo Royo, Cucurrull bike i Marabans.
Qualque cosa més a destacar d’aqeusta segona edició?
Com comentàvem anteriorment, hem de destacar els tasts d’Estrella Damm i de les Bodegues José Luis Ferrer, curs Mixability Gin & Tonics Royal Bliss, sopars maridatge amb Bodegues Miquel Oliver de Petra i José Luis Ferrer, un show cookings amb en Tomeu Caldentey i un altre de Paco Roncero i com a nova introducció, conferències com la de na Gemma Bes, Susi Díaz, Bep Al·lès y Toni Juaneda, i la taula redona amb reconeguts xefs de la talla de Tomeu Caldentey, Paco Roncero, Susi Díaz, Koldo Royo…
Per acabar té quelcom més que afegir?
Cal informar que durant el dissabte 17, des de les 10:00 fins a les 20:00 h. i el diumenge des de les 10 fins a les 13:30 h. es portarà a terme a les intal·lacions de l’hotel un mercat gastronòmic amb entrada de franc, sense oblidar dels tallers que es portaran a terme durant tot el cap de setmana.

Resum del timing del concurs:
Dijous 15/03/18
– 19:00 h Sorteig torns participants Protur Chef adults i Kids
Divendres 16/03/18
– 16:00 h Primera semifinal 6 concursants adultos
– 17:00 h Taller Sushi – Restauran Asian
– 17:00 h Taller de “Formatge Fresc”
– 18:30 h Curs Mixability Gin & Tonics Royal Bliss a càrrec del personal CCEP.
– 19:30 h Show Cooking Tomeu Caldentey
– 20:30 Tast Bodega Miguel Oliver de Petra
– 21:30 Sopar Maridatg Bodegues Miguel Oliver de Petra
– 21:30 Sopar Maridatge Restaurant Asian (Maridatge optatiu)
Dissabte 17/03/18
– Mercat gastronòmic 10:00 – 20:00 h.
– 10:00 h “Taller de Panades Dolces”
– 10:00 h Primera semifinal 9 concursants Kids
– 11:00 h Segona semifinal 6 concursants adults
– 11:00 h Tast Brasiler Marabans i decoració Latte
– 11:00-13:00 h Taller Tapes per a nens
– 11:30 h Tapes Protur Hotels amb Estrella Damm
– 12:00 h Taller “Ensaïmades Casolanes”
– 12:00 – 16:00 h Food Trucks
– 15:00 h Segona semifinal 9 concursants Kids
– 15:00 h “Taller de Pans Especials”
– 16:00 h Tercera semifinal 6 concursants adults
– 16:30-18:00 h Taller decoració de galetes per a nens
– 16:30 h Conferència a càrrec de Joserra Calvo Mugaritz “De Mugaritz a Topa Sukaldería, excelencia y talento a través de dos conceptos diferentes”
– 17:00 h Taller Sushi
– 17:30 h Conferència a càrrec de Gemma Bes “Vivir Sin Gluten”
– 17:30 h Tapes Protur Hotels amb Estrella Damm
– 18:30 h Tast Cervesa Damm “El secreto de la cerveza”
– 19:30 h Show cooking Paco Roncero:
El menú escenificado en el restaurante
– 20:30 h Conferència a càrrec de Susi Díaz “Como conseguir una Estrella Michelín”
– 21:30 h Sopar maridatge Bodegues José Luis Ferrer
– 21:30 h Sopar Maridatge Restaurant Asian (maridatge optatiu)
Diumenge 18/03/17
– Mercado gastronòmic 10:00-13 h.
– 10:00 h Final amb els 6 millors concursants Kids
– 11:00 h Final amb els 6 millors concursants adults
– 11:00 h Taller Mones de Pasqua
– 11:30 h Tapes Protur Hotels amb Estrella Damm
– 13:30 h Entrega premis adults i kids
– 16:00 h Taula redona xefs
– 17:00 h Conferència a càrrec de Bep Al·lès y Toni Juaneda “Cuina de Menorca”.

Tallers adults

Divendres 16/03/18
– Taller Sushi 17:00 h
– Taller de “Formatge Tendre” 17:00 h
Dissabte 17/03/18

Matí

– “Taller de Panades Dolces” 10:00 h
– Taller “Ensaïmades Casolanes” 12:00 h

Tarda

– “Taller de Pans Especials” 15:00 h
– Taller Sushi 17:00 h
Diumenge 18/03/18
– Taller Mones de Pasqua 11:00h
Els tallers adults són prèvia inscripció al Protur Biomar Gran Hotel Spa, telèfon: 971812010

Tallers per a nens

A partir de 6 anys
Niños 4  anys acompanyats d’adults
Dissabte 17/03/18
– Al Bar Salón 11:00-13:00h Taller Tapes, Màxim 30 pax. Gratuït
– Al Bar Salón 16:30-18:00 h Taller decoració galetes, Màxim 30 pax. Gratuït

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.