Olivier Charlier, un dels millors violinistes del món, ofereix classes i un concert en el conservatori de Manacor

Charlier només ha ofert dos cicles de classes magistrals a l’estat, tots dos a Manacor.

Vint-i-quatre estudiants de violí rebran a Manacor classes particulars d’un dels violinistes més reconeguts a nivell mundial, es tracta d’Olivier Charlier que “des d’avui, dia 26 d’octubre, fins dimarts que ve, dia 30, serà al Conservatori Municipal de Música de Manacor per mostrar el seu virtuosisme i ensenyar la seva tècnica als estudiants del conservatori i de molt més enllà”, ha explicat el director del conservatori, Jaume Tomàs. Aquestes classes magistrals, juntament amb les de l’any passat “són les úniques que Charlier ha ofert a tot l’estat i per això hem de parlar d’un autèntic privilegi”, ha afegit Tomàs.

“El Conservatori Municipal de Manacor ha de servir precisament per això, perquè els joves músics i els que no ho són tant puguin professionalitzar-se i entrar en contacte amb músics de nivell. Crec que la programació musical que ofereix l’Auditori de Manacor i l’orquestra Simfònica hi contribueixen però és indispensable que es produeixin trobades com aquesta, més íntimes, que facilitin la interacció entre alumnes i grans professionals de relleu internacional”, ha afegit la batlessa de Manacor i responsable de les polítiques d’Educació, Catalina Riera.

Classes i concert

Però els 24 alumnes matriculats a les classes magistrals que impartirà el violinista Olivier Charlier no seran els únics que aprofitaran la seva estada a Manacor. Olivier Charlier també oferirà un concert gratuït diumenge 28 d’octubre a les 19.00 h a l’auditori del Conservatori. Tocarà el quintet de corda en Do Major (D. 956, Op. Posth. 163) de Franz Schubert.

El concert constarà de quatre moviments: I- Allegro ma non troppo, II- Adagio, III- Scherzo i IV- Allegretto, i durarà uns 55 minuts. Olivier Charlier tocarà acompanyat de Sebastià Pou al violí, Sonia Krasnova a la viola, i Christoph Henkel i Emmanuel Bleuse al violoncel. Aquelles persones interessades a assistir al concert, poden passar per la secretaria de l’auditori a recollir una invitació de L’aforament del concert és limitat i les portes obriran a les 18.30 h per aquelles persones que tenguin invitació, i a les 18.50 h per aquelles que no en tinguin.

Olivier Charlier és un violinista distingit, que va ingressar precoçment al Conservatori de París com a alumne. Ha rebut el suport de diferents personalitats musicals, com Nadia Boulanger, Yehudi Menuhin i Henryk Szeryng. De ben jove va fer-se amb la victòria d’una impressionant sèrie de concursos internacionals: Concurs de Munic, Montreal, Sibelius, Jacques Thibaud, Indianapolis, Young Concert Artists (New York).

Ha estat convidat per orquestres destacades internacionalment i ha tocat per a les batutes de directors tan prestigiosos com Serge Baudo i Alain Lombard entre d’altres. Actualment és professor del Conservatori Superior de París.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.