Per Sant Blai … crespells mallorquins “senyorets”

Els crespells de Mallorca són unes pastes dolces d’un centímetre de gruix aproximadament que abans es menjaven tradicionalment per Pasqua.

La forma és variada depenent del motlle, però abunden figures d’estrelles, cors, peixos així com altres figures animals.

Els crespells mallorquins o «senyorets», que es com els anomenaven quan érem petits, des de sempre, a Manacor era tradició fer-los el dia de Sant Blai, i dur-los a beneir.

Avui en dia es fan a qualsevol dia de l’any, i en els forns tradicionals sempre en trobareu.

Són moltes les receptes que tenim a Mallorca dels tradicionals «senyorets».
Aquí teniu una recepta manacorina que ha passat de, generació a generació.

Recepta de Senyorets
La mesura és 1 tassó petit de cafè.
1 d’oli
1 saïm
1 sucre
1 de suc de taronja
2 vermells d’ou
Farina normal la que necessiti la massa ha de quedar fluixeta.
Forn fluixet uns 15 minuts
Bon profit…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.