Porto Cristo dona la benvinguda a la recollida orgànica

Aquest dimarts matí, s’ha presentat davant premsa la implementació de la recollida orgànica al poble de Porto Cristo.

Amb el lema “Benvinguda, orgànica” s’han dut a terme una sèrie de reunions amb veïns de Porto Cristo per tal d’explicar el nou funcionament de recollida de residus. Aquest dimarts, Sebastià Llodrà, regidor de Medi Ambient, Sebastià Nadal, regidor de Porto Cristo, Joan Gomila, president de la Junta de Districte, i Kiko Gil, president de l’Associació de veïns, així com els dos tècnics de la casa, ho han explicat davant la premsa.

La recollida orgànica arriba a Porto Cristo generant dues zones en aquest poble. Sa Torre i la zona centre amb recollida porta a porta i la resta afegint un cinquè contenidor – de color marró – al costat dels existents: groc, blau, gris i verd. El model, que també s’implementarà al poble de Manacor dins l’any vinent, té dos enfocaments:

• Econòmic. Donat que es reduirà la factura per incineració de rebuig, que suposa devers 3,5 milions d’euros – unes 24 mil tones.

• Ambiental. Donat que s’avança amb passa llarga en el reciclatge, ja que l’orgànic acabava fins ara al rebuig, principal motiu de contaminació.

El funcionament d’aquest cinquè contenidor es durà a terme amb una targeta, que permetrà bonificar qui ho faci correctament i penalitzar qui no. La targeta envia dades directament a l’Ajuntament, fet que no només serveix per premiar o punir sinó per obtenir un conjunt de dades que faciliten la millora del servei.

El regidor de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, ha destacat que la importància de les reunions informatives recau sobretot en el fet que “no només és un projecte del departament sinó que es necessita la implicació del poble, tots els canvis ho necessiten”. En aquest sentit, “hem de generar una nova manera de tractar els residus, convertir-ho en un costum, una nova cultura respecte del medi”.

Per altra banda, des de l’àrea de Medi Ambient s’ha explicat el futur establiment d’una deixalleria mòbil – per residus especials com bombetes, oli, piles i petits electrodomèstics – per a tot el municipi, dins el gener del 2020 – i s’ha recordat l’existència del web per tal d’esclarir qualsevol dubte respecte dels canvis en la recollida de residus; és el següent: www.residusmanacor.cat.
Finalment, s’ha volgut recordar que amb motiu de les festes de Nadal els dies 24 i 31 de desembre la recollida de residus dels contenidors del carrer s’avançarà al migdia a tot el municipi. Aquests dos dies, de forma excepcional, les bosses de fems s’hauran de dipositar abans de les 14 h. Així com el telèfon del servei gratuït de recollida de trastos (900 107 398).

Fulletó benvinguda orgànica

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: