Ports de les Illes Balears invertirà prop de 600.000 euros en la reforma del moll del riuet de Porto Cristo

Ports de les Illes Balears (PortsIB) comença una nova fase de la reforma del moll de Porto Cristo, més concretament l’ampliació dels banys i la restauració del marge de Llevant del moll de cantil del Riuet, amb una inversió total de 596.337 euros, uns 240.000 euros menys que el pressupost de licitació previst inicialment.

Així ho han presentat avui el delegat a Porto Cristo de l’Ajuntament, Joan Gomila, i el conseller de Territori, Energia i Mobilitat del Govern de les Illes Balears, Marc Pons. Ells dos han estat acompanyats pel director general de Ports i Aeroports, Xavier Ramis i pel director gerent de PortsIB, Pedro Puigdengoles. “Arreglar el marge és una actuació que s’ha de fer però amb els suggeriments que hem fet des d’aquí aquestes obres també serviran per renovar bona part del paviment del passeig i guanyarem espai per als vianants, per això volem donar les gràcies al conseller per implicació del Govern en aquesta millora”, explicà Joan Gomila.  

La primera actuació d’aquestes obres consisteix en la reforma i ampliació dels banys per adaptar-los a la normativa vigent. El pressupost de licitació era de 84.830,95 € i finalment s’ha adjudicat per 70.918,66 €, amb una rebaixa del 16,40 % a l’empresa Llabrés Feliu SLU. Té un termini d’execució de dos mesos, per la qual cosa el gener estaran finalitzades.
Marge del riuet
La segona actuació d’aquestes obres consisteix a reforçar el mur de cantil del marge de Llevant del Riuet. El projecte va ser aprovat amb un pressupost inicial de 753.288,62 € IVA exclòs i un termini d’execució de 5 mesos. Finalment, s’ha adjudicat a la UTE Copcisa SA/ Construcciones Olives SL per 525.418,81 € IVA exclòs, la qual cosa suposa una rebaixa del 30% sobre el pressupost de licitació. El termini d’execució és de 5 mesos, per la qual cosa la previsió és que estiguin finalitzades l’abril de l’any que ve. Té 24 mesos d’ampliació de garantia.

El moll presenta uns símptomes d’inestabilitat a causa de l’enfonsament del mur de cantil, que és el que sosté el moll i el separa de l’aigua on suren les barques amarrades. Els danys s’han produït al llarg de la seva existència, i en particular durant els darrers 30 anys. Per reforçar el mur, s’executaran 94 micropilots de 20 metres. A més a més, es renovaran els serveis afectats per la deformació del mur; l’enllumenat i torretes elèctriques, i la pavimentació. Tot plegat suposarà una renovació de la imatge del port. Igualment, es preveu una reforma circulatòria d’acord amb el plantejament fet per l’Ajuntament, potenciant l’ús públic de la zona. Les inversions coincideixen amb el 50 aniversari del Moll del Riuet i el 49 aniversari del Club Nàutic de Portocristo. Aquestes actuacions s’emmarquen dins el pla d’inversions de millora de les instal·lacions portuàries gestionades per Ports de les Illes Balears amb una inversió directa aproximada de 34 milions d’euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.