Ports IB executarà les obres del talús de Porto Cristo per acabar amb el perill de despreniments al moll

Les obres han de concloure l’estiu i l’Ajuntament considera que és una bona solució.

El director general de Ports i Aeroports del Govern de les Illes Balears, Xavier Ramis, ha avançat avui en una reunió a l’Ajuntament de Manacor que “un acord del proper Consell de Govern donarà llum verda a la posada en marxa de les actuacions que han d’acabar amb el perill de despreniments que presenta el talús del penya segat de la ribera sud del moll de Porto Cristo”. “Des de Ports de les Illes Balears executarem directament les obres que permetran assegurar el talús, unes actuacions que haurien d’estar enllestides l’estiu que ve”, ha afegit Xavier Ramis. Ports IB ha decidit prendre la iniciativa per donar solució a una situació que requeria una actuació urgent i coordinada, tot assumint directament l’execució de les actuacions.

Des de l’Ajuntament de Manacor “creiem que és una bona solució. Aquest problema implica terrenys particulars i també zones que són competència de diverses administracions; per això és una solució positiva que Ports IB pugui posar-se al capdavant i actuar per acabar amb els perills de despreniment”, ha explicat la batlessa de Manacor, Catalina Riera.

A la reunió, a més de la batlessa de Manacor, Catalina Riera; el director general de Ports i Aeroports, Xavier Ramis; hi han assistit el president de la Junta de Districte de Porto Cristo, Joan Gomila; la regidora d’Urbanisme, Isabel Febrer; i el delegat de medi Ambient; Pedro Rosselló; a més d’altres representants tècnics de l’Ajuntament i de la Conselleria de Territori i Mobilitat.

El tram del penya segat que presenta perill de despreniments comprèn uns 1.170 metres quadrats. En bona part és domini públic portuari; una altra part són terrenys privats i la resta haurien de ser de competència municipal “però l’Ajuntament no en té el títol de propietat perquè quan es va urbanitzar aquesta zona no es formalitzaren les cessions urbanístiques corresponents”, han explicat des del departament d’Urbanisme.

Xavier Ramis ha explicat que “la situació d’inseguretat fa que algú hagi de prendre la iniciativa, i d’acord amb l’Ajuntament hem sol·licitat que s’autoritzi l’execució d’aquestes tasques per part de Ports IB mitjançant un acord del Consell de Govern de les Illes Balears”. D’aquesta manera “les obres es faran i després es podran reclamar les despeses de l’execució que corresponguin a cada propietari”, han afegit des de la Direcció General de Ports i Aeroports. “La situació jurídica i urbanística dels terrenys afectats del talús del moll és complicada. Des de l’Ajuntament se’ns feia difícil actuar en l’àmbit tècnic i per això valoram que s’hagi pres aquest acord que fa possible una solució definitiva”, ha explicat el president de la Junta de Districte de Porto Cristo, Joan Gomila.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.