Presentació de la setmana dedicada a Mossèn Alcover a Manacor

L’Ajuntament, el Consell, la Institució Alcover i els Amics de la Institució col·laboren per destacar de nou la figura de Mossèn Alcover.

Any rere any, la Institució Pública Antoni M. Alcover celebra la seva setmana gran al voltant de dia 2 de febrer, la data de naixement del canonge manacorí. La setmana dedicada a Mossèn Alcover sol constar de propostes diverses que tant s’ofereixen a alcoveristes i persones interessades a aprofundir en la figura d’Alcover, com a altres col·lectius que volen passar una estona agradable tot escoltant rondalles.

Enguany, com no podia ser d’altra manera, del 27 al 2 de febrer es duran a terme una sèrie d’activitats culturals per commemorar la figura d’Antoni Maria Alcover i Sureda, escriptor, eclesiàstic, arquitecte, periodista, lingüística i folklorista manacorí, autor del Diccionari català-valencià-balear i del recull “Aplec de rondalles mallorquines d’en Jordi des Racó.

Les activitats començaran el dilluns dia 27 de gener a les 20 h amb l’acte inaugural de la setmana Alcover i la presentació de “La calaixera d’Alcover”, un nou material didàctic creat i dissenyat per un equip de docents, amb l’objectiu de difondre la figura i obre d’Alcover en tots els seus vessants. Per altra banda, les activitats clouran oficialment dia 2 de febrer a les 11 h amb l’ofrena floral a l’obelisc dedicat a Alcover al passeig na Camel·la.

Amb tot, es durà a terme una activitat més que s’ha inclòs dins el programa conjunt. Es tracta de l’acte d’homenatge a la figura d’Antoni Maria Alcover que tindrà lloc a l’IES Mossèn Alcover dijous dia 6 de febrer a les 10.30 h.

El programa d’activitats ofereix de tallers a presentacions, passant per una visita dramatitzada a l’espai museogràfic de la Institució Alcover o la XVI Marató de rondalles, que es durà a terme el divendres 31 de gener.

Bàrbara Sagrera, directora de la Institució, ha volgut destacar que “intentam oferir actes que interpel·lin a col·lectius i interessos diferents, generant activitats per infants i majors, amb temes més centrats en la investigació d’Alcover i d’altres més lúdics”. Per la seva banda, Mateu Marcé, regidor de Cultura, ha exposat que “l’Ajuntament no es pot posar de perfil amb la difusió d’un dels personatges més importants i centrals pel que fa a la llengua i cultura catalanes”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: