Primera jornada del 2n Concurs Nacional d’Escoles de Cuina PROTUR XEF

Durant quatre dies Protur Biomar Gran Hotel & Spa ***** de Sa Coma serà el temple dels amants de la cuina. Tallers gastonòmics, food trucks, show cookings, Mercat Gastronòmic, conferències, xerrades gastronòmiques i sopars maridatge presentes al 2n Concurs Nacional de Cuina PROTUR XEF.

El divendres 16 de març 2018, el 2n Concurs Nacional d’Escoles de Cuina Protur Xef 2018, inicià la seva primera jornada a les 16H, es va disputar la primera semifinal, 6 concursants de les millors escoles de cuina del país presentaran les seves receptes. Disposaren de dues hores en cuina central i mitja hora en escenari per confeccionar les seves creacions.

L’estudiant d’IES Juniper Serra, Mallorca, es presentà a la semifinal amb una recepta de “Terrina de llet sobre molles de sobrassada, escuma d’herbes dolces, gelatina de vinagreta salvatge i verduretes”, procedent de Pontevedra, CIFP Carlos Oroza, ens presentà ” xai a l’antiga amb aiguardent “, l’alumna de l’escola Valenciana, MasterD, ha triat per aquesta semifinal “Niu de xai de Buddah “, l’estudiant de CIFP Carlos Oroza, Pontevedra,” Espatlla de xai premsada, puré de blat de moro i verduretes de l’horta, el mallorquí de l’escola MasteD de Palma, “xai a la mallorquina mel i romaní, l’últim classificat per a la primera semifinal l’estudiant de Madrid, que ens presenta” Tac de xai de pare mallorquí i mare mexicana ”

El jurat va ser dirigit pel prestigiós cuiner mallorquí Tomeu Caldentey, primer mallorquí en aconseguir estrella Michelin i conduït per Koldo Royo, el concurs va comptar ahir amb un jurat de luxe. Cuiners amb estrella Michelin, Marc Fosh l’únic britànic en aconseguir una estrella Michelin, Cati Pieras del restaurant daica, Silvia Anglada del restaurant Tast de Na Silvia, Menorca, a més de
periodistes gastronòmics, sommelier, entre d’altres Martina Zender, Miquel Adrover, Toni Juaneda,
i Toni Fernández.

Durant la tarda es realitzaren tallers, Taller de Sushi, Taller de Formatge Tendre… ,show cooking de la mà de Tomeu Caldentey, i sopars maridatge.

Podeu veuren algunes imatges clicant aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: