Programa de la 20a Fira de setembre de Manacor

Manacor ja ho té tot a punt per a la XX Fira de Setembre, que des de fa vint anys se celebra a les avingudes.
“Aquesta fira es concep com la gran festa que marca el final de l’estiu i que celebra la vitalitat del petit i mitjà comerç de Manacor i per això enguany hem volgut donar-li una empenta amb una festa que durarà quatre dies”, explicà Maria Isabel Bauzà, la regidora de Comerç i Polítiques Socials de Manacor. I és que enguany l’artesania, el comerç, la cultura i la gastronomia tornaran a ser els protagonistes del programa d’actes, que s’encetaran divendres dia 15 de setembre i no s’aturaran fins dilluns dia 18. Una fira que completaran “les paradetes de productes artesans i gastronòmics, les actuacions musicals per a tot tipus de públic i per a totes les edats, l’exposició del Premi Ciutat de Manacor d’Arts Plàstiques, els gegants, la batucada o les atraccions que se situaran a l’esplanada de l’estació del tren”, ha afegit Maria Isabel Bauzà.

A més, “molts dels negocis d’aquesta artèria comercial de Manacor i també la fira hem patit les conseqüències de la crisi però tots ens recuperam i volem que això es noti en aquesta edició de la Fira de Setembre”, han explicat des de l’Associació de Comerciants de les Avingudes, Tomeu Amer i Antònia Matamalas.

“Hem de donar les gràcies a l’Associació de Comerciants de les Avingudes, que amb la col·laboració de l’Ajuntament ha volgut donar més empenta a la fira, perquè una fira és un d’aquells llocs on el comerç local ha de treure pit i profit”, ha afegit el regidor de Fires i Mercats, Antoni Sureda. Els actes començaran divendres dia 15 amb la festa infantil a les 18 h a l’esplanada de l’Estació, just davant les atraccions que s’hi instal·laran amb motiu de la fira i que hi seran presents durant tot el cap de setmana. I més tard, a partir de les 23.30 h la plaça de Ramon Llull acollirà l’actuació musical dels grups Enrockats i Onion Rabbits.
A partir de l’horabaixa de dissabte dia 16 de setembre l’avinguda del Tren començarà a transformar-se en el recorregut de la fira. Un dels actes culturals més importants del programa serà la inauguració de l’exposició dels projectes artístics que han estat seleccionats en el XXIV Premi Ciutat de Manacor d’Arts Plàstiques, una exposició que es podrà visitar durant els dies que dura la fira. L’acte inaugural tendrà lloc dissabte dia 16, a les 20 h a la sala d’exposicions del Complex s’Estació. I també a les 20 h començarà a la plaça de sa Mora l’actuació musical dels manacorins Joan Sebastià Sansó i Guillem Sansó i dels grups Sac de Puces i Femení Plural.

Diumenge dia 17, de les deu del matí, durant tot el dia i fins ben entrada la nit, desenes de firaires se sumaran al recorregut de la XX Fira de Setembre, que també inclourà una exposició de cotxes nous i de segona mà. A les 10.30 h del matí els gegants i els xeremiers faran una cercavila per la fira i més tard, a les 11.30 h, hi desfilarà la batucada Manafoc. La música apareixerà durant l’horabaixa de diumenge a la plaça de sa Mora. El grup Spaguetti farà ballar i jugar els nins i nines. Més tard, a partir de les 19.30 h el ball en línia farà ballar els més grans. Dilluns dia 19 de setembre, com ja és costum, el mercat setmanal es traslladarà a les avingudes i molts dels artesans que hauran participat a la Fira de Setembre sumaran les seves paradetes a les del mercat setmanal. Per millorar la mobilitat de tots els que visitin la fira els pàrquings de la plaça de Sant Jaume i del centre comercial Complex s’Estació romandran oberts durant tot el cap de setmana.

A continuació, podeu consultar el programa complet de la Fira:

XX FIRA DE SETEMBRE 2017
15, 16, 17 i 18 DE SETEMBRE, AVINGUDES DE MANACOR

DIVENDRES 15, a partir de les 18 h

Esplanada de l’Estació
Atraccions de fira.
18 h. Grup d’animació infantil Mallorca Festa.
Pinyata amb regals per als nins.

Plaça de Ramon Llull
23.30 h. Actuació musical dels grups:
– ENROCKATS
– ONION RABBITS

DISSABTE 16, a partir de les 19 h

Esplanada de l’Estació
Atraccions de fira.

Av. des Tren
Paradetes de venda d’articles d’artesania i alimentació.
Av. de Fra Juníper Serra.
18.00 h Sopar a la fresca, Bar El Porrón.
Amenitzat pel discjòquei PIPI.

Sala d’exposicions del Complex s’Estació
20 h. Inauguració de l’exposició col·lectiva del
XXIV Premi Ciutat de Manacor d’Arts Plàstiques.

Plaça de sa Mora
20.00 h. Actuació musical de diversos grups manacorins:
– Joan Sebastià Sansó i Guillem Sansó.
– Sac de puces.
– Femení plural.

DIUMENGE 17, durant tot el dia

Esplanada de l’Estació
Atraccions de fira.

Av. de Fra Juníper Serra de 10 a 14 h
Exposició de vehicles nous i de segona mà.
Exposició de car audio.

Av. des Tren i av. de Mossèn Alcover
Paradetes de venda d’articles d’artesania, alimentació i mercaderies diverses.
10.30 h. Desfilada dels Gegants de Manacor i dels Xeremiers de Manacor.
11.30 h. Batucada MANAFOC.

Plaça de sa Mora
18.30 h. Actuació musical del grup Spaguetti.
19.30 h. Ball en línia i de saló.
A càrrec de l’Escola de Ball Pep i Paqui.

DILLUNS 18, durant tot el matí

Av. des Tren i av. de Mossèn Alcover
Firó i mercat setmanal.

APARCAMENTS DISPONIBLES
PÀRQUING PLAÇA DE SANT JAUME (2 primeres hores gratuït).
Obert dissabte de 7 h a 01 h i diumenge de 7 h a 24 h.
PÀRQUING GRATUÏT, Complex s’Estació.
Obert: dissabte de 9 a 02 h i diumenge de 9 a 23 h.
Entrada per la via de Majòrica.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.