Programació de l’Auditori de Sa Màniga per a la propera setmana

Dissabte, 10 de novembre, 18.30 h

LES DARRERES PARAULES

De Carme Riera

Direcció: Rafel Duran

Amb Andreu Benito i Josep Orfila

Producció del Teatre Principal de Palma

Aforament limitat

Entrada: 10 €, 7,5 €

L’escriptora i acadèmica Carme Riera (Premio Nacional de las Letras Españolas 2015) s’endinsa per primera vegada als escenaris donant veu i cos a un personatge extraordinari, l’Arxiduc Lluís Salvador. Aquí l’Arxiduc Lluís Salvador dicta al seu darrer secretari unes confessions personals, que rubricarà davant notari i que no es podran fer públiques fins 25 anys després de la seva mort.

Les darreres paraules, Lluís Salvador se’ns presenta ara com un home autoritari, malsofrit i amb uns pocs escrúpols, que li permeten abusar dels més dèbils davant la seva privilegiada situació social.

El prestigiós actor Andreu Benito, que dona vida a l’Arxiduc, du més de tres dècades treballant al costat dels millors directors com Fabià Puigserver, Josep M. Flotats, Lluís Pascual, Sergi Belbel, Mario Gas, Joan Ollé o Àlex Rigola.

 

 

Dissabte, 10 de novembre, 20 h

LA NIT DE CATALINA HOMAR

De José Carlos Llop

Direcció: Rafel Lladó

Amb Catalina Solivellas

Producció del Teatre Principal de Palma

Aforament limitat

Entrada: 10 €, 7,5 €

Un dels nostres més reconeguts escriptors, José Carlos Llop, dona veu per primera vegada a l’amant més popular de l’Arxiduc Lluís Salvador, Catalina Homar. Un nom gairebé tabú, un personatge que sempre ha passat com a secundari i pràcticament sense biografia.

Llop trenca amb aquest monòleg aquesta “cortina de secrets” que envolten la figura d’Homar. A l’obra, el personatge ens parla des de la mort. L’escenari sembla el Purgatori. És l’ànima de Catalina Homar qui ens explica què va ser la seva vida, i com un home, Lluís Salvador, li va obrir un univers inimaginable per una pagesa mallorquina de finals del segle XIX.

L’aplaudida actriu mallorquina Catalina Solivellas dona vida a aquesta altra Catalina en un tour de force que promet veritat, emoció i memòria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: