Prop de 600 alumnes de la comarca es troben a Manacor per resoldre els problemes matemàtics de les proves cangur

L’escola La Salle acull la desena prova Cangur que se celebra al municipi.

Manacor ha rebut per desè any consecutiu els participants a les proves Cangur, la prova internacional de matemàtiques que es realitza en cinquanta països de tot el món i recull al voltant de set milions de participants. Les proves Cangur són una activitat destinada als estudiants de matemàtiques de tercer i quart d’ESO que té per objectiu estimular i motivar l’aprenentatge de les matemàtiques a partir de la resolució de problemes. La prova consisteix en trobar la solució a 30 reptes matemàtics, de dificultat creixent i de resposta tancada, amb cinc opcions per a cada problema. Enguany, 590 alumnes de nou instituts de la comarca del Llevant s’han citat al poliesportiu de La Salle de Manacor per participar en aquesta prova mundial.

Els prop de sis-cents participants de la prova que se celebra a Manacor han començat a resoldre els problemes matemàtics a les 10 h. Abans de donar inici a les proves la batlessa de Manacor, Catalina Riera, ha donat la benvinguda a Manacor a tots els estudiants de la comarca i els ha encoratjat “a seguir gaudint de les matemàtiques i a aprofitar proves de nivell mundial tan importants com aquesta”. A més de la batlessa, el regidor d’Esports, Miquel Perelló; la directora de l’escola La Salle, Magdalena Riera; i el coordinador de les proves Cangur 2018 a Manacor, Joan Ros, també han volgut donar la benvinguda als participants.

A Balears, 13.087 alumnes han participat en les proves Cangur en diferents seus. Després de les Proves Cangur, els alumnes de tercer i quart d’ESO han participat en una gimcana matemàtica. Els enunciats dels problemes de la Prova Cangur els prepara una comissió internacional, Le Kangourou sans Frontières i la Societat Balear de Matemàtiques, juntament amb altres organismes, adapta la prova internacional als alumnes de Balears. Això els joves i les joves d’arreu d’Europa i d’altres països del món es plantegen els mateixos problemes i tenen el mateix una hora i quart per intentar resoldre’ls.

A més de la prova que han celebrat alumnes de 3r i 4t d’ESO al poliesportiu de La Salle a Manacor, molts estudiants de 1r i 2n d’ESO també han fet una prova Cangur adaptada als seus coneixements als seus respectius instituts. I és que les proves Cangur nasqueren amb la voluntat d’esdevenir una festa de les matemàtiques i són una activitat que es marca com objectiu principal estimular i motivar l’aprenentatge de més matemàtiques a través dels problemes i aconseguir atraure el màxim nombre de centres i alumnat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.