Prop de tres-centes persones han participat en alguna de les conferències del cicle “Vint segles de música a Manacor”

El cicle organitzat per l’Escola Municipal de Mallorquí ha homenatjat a Aina M. Sansó.

Unes vuitanta persones acudiren divendres passat, 23 de novembre, a la cloenda del monogràfic “Vint segles de música a Manacor. Homenatge a Aina M. Sansó”, organitzat per l’Escola Municipal de Mallorquí. La xerrada que va servir de cloenda anà a càrrec de Bàrbara Duran, musicòloga i coordinadora del curs, que pronuncià la conferència “Sinergies musicals a Manacor: associacions, orquestres, cors i grups musicals al segle xx”. Tot seguit, el Cor de Mestres Cantaires de la Universitat de les Illes Balears, al qual pertanyia Aina M. Sansó, entusiasmà els assistents amb un repertori del cançoner popular.

Entre 40 i 50 persones han assistit a cada sessió d’aquest cicle, que ha posat en relleu la importància del fet musical a Manacor i el paper de la dona dins el món de la música. El monogràfic ha estat un sentit homenatge a Aina M. Sansó, musicòloga, professora i una de les recuperadores del ball dels Cossiers “que ens ha deixat i que ha donat tot el seu arxiu ple d’amor a la cultura popular a l’Escola de Mallorquí”, ha destacat la batlessa, Catalina Riera.

Les sessions s’iniciaren dia 19 d’octubre amb la taula rodona “Dona i Música, la tasca de les investigadores en patrimoni musical”.

El divendres següent, dia 26 d’octubre, va tenir lloc la conferència “La música a Manacor: dels inicis al segle XVIII. Noves aportacions sobre l’orgue del convent de Sant Vicenç Ferrer” i en acabar el públic va poder gaudir d’un tast de música medieval a càrrec del grup Polissonia. Divendres 9 de novembre Ramon Codina i Xavier Gelabert parlaren sobre “Concerts i músics de Manacor al segle XIX. Els compositors manacorins” i en acabar els assistents gaudiren de l’estrena de Tota i solitudinem, una composició inèdita de Xavier Gelabert.

Dia 16 de novembre els musicòlegs Eugeni Canyelles i Francesc Vicens i la professora i investigadora Joana Domenge ens parlaren sobre “Els grups i les tonades de música tradicional al Llevant. Pervivència i recuperació”. Finalment, aquest cicle s’ha acabat després de fer un recorregut per la història de la música al nostre poble de la mà de musicòlegs, historiadors i compositors de referència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.