Prou atacs a les entitats democràtiques, prou amenaces

L’Obra Cultural Balear denuncia els atacs de grups espanyolistes violents que s’han produït anit passada contra Can Alcover, així com contra el local de l’STEI o contra la instal·lació de l’obra ‘Presos polítics’ de Santiago Sierra a la plaça d’Espanya, emmarcada dins de la setmana a favor de la llibertat d’expressió.

L’OCB exigeix al partit polític Ciudadanos, però també a un sector del PP, que deixin de sembrar odi i posar en la diana entitats i organitzacions polítiques, culturals o sindicals, que treballen a favor de la llengua i la cultura de Mallorca. Amb declaracions irresponsables, que atempten contra la convivència, posen en el punt de mira persones i entitats democràtiques perquè després grups espanyolistes violents afins els facin la feina bruta.
L’OCB exigeix al nou/va delegat/ada del govern espanyol a les Illes Balears que converteixi la persecució d’aquesta classe de fets en una prioritat i que acabi amb l’etapa de passivitat (gairebé connivència fàctica) de na Maria Salom amb els grups d’extrema dreta violenta. Can Alcover ha patit diversos atacs de grups espanyolistes en els darrers mesos sense que s’hagi produït cap detenció; activistes i membres d’organitzacions democràtiques han rebut insults i amenaces a través de les xarxes socials; manifestants espanyolistes dia 7 d’octubre protagonitzaren nombrosos incidents violents (atac a la paradeta d’Assemblea Sobiranista de Mallorca per part, entre d’altres, d’un exdiputat del PP, amb agressions físiques i el llançament d’un objecte contundent que provocà un trau al front a una persona), etc.
La investigació dels fets ocorreguts anit passada a través dels enregistraments de càmeres ha de concloure necessàriament en la detenció dels seus autors. La seva identificació no hauria de representar cap dificultat per a les forces de seguretat: a través de les càmeres públiques i privades que omplen Palma es bo de fer resseguir l’itinerari dels violents i identificar-los.
L’OCB insta les forces democràtiques i tots els ciutadans demòcrates a fer front als violents i preservar la convivència.
Finalment, l’OCB agraeix les mostres de suport i solidaritat que ha rebut davant les greus amenaces rebudes en forma de pintades a la seva seu institucional, i fa una crida a respondre aquestes amenaces tal i com mereixen: fent pinya amb les entitats democràtiques atacades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: