Quatre línies d’ajuts per ajudar al teixit comercial i empresarial i a la ciutadania

L’Ajuntament posa a l’abast de la ciutadania diverses línies d’ajuts per fer front a la crisi de la Covid-19.

Aquest dimarts migdia s’ha dut a terme la presentació de les diferents línies d’ajuts de per fer front a la crisi provocada per la Covid-19.

En concret són dues en les que l’Ajuntament col·labora econòmicament:

  • Línia pròpia d’ajut a la micro, petita i mitjana empresa, dotada amb 300 mil euros

    • Aquesta contempla dos tipus de despeses subvencionables: lloguers locals comercials i despeses corrents – subministraments, compra material sanitari, etc.

    • Ara mateix s’està treballant en les bases d’aquesta convocatòria.

  • Partida d’ajut als autònoms de 150.000 euros, afegida a la partida emesa per part del Govern de les Illes – vuit milions d’euros per totes les Illes.

    • Aquesta mesura té per justificació que el 5.06% dels autònoms totals de les Illes són manacorins; això és, a Manacor hi ha donats d’alta prop de 4.600 autònoms – segons dades del Govern de les Illes a abril 2020.

Aquestes dues línies es sumen a dues línies més del Govern de les Illes. Una línia d’ajuts destinada al lloguer i una altra destinada al comerç detallista.

Durant els darrers dies i setmanes s’ha treballat coordinadament amb el Consell insular i el Govern de les Illes per tal de destinar recursos a línies d’ajut i reactivar l’economia. Això, realitzant un exercici de priorització per donar la millor resposta possible i ajudar a la ciutadania evitant duplicitats.

Per facilitar la tasca de la ciutadania, s’ha exposat que s’establirà un punt d’informació a la ciutadania, que s’anunciarà els dies vinents i que mitjançant cita prèvia s’ajudarà a les persones que ho necessitin tramitar les sol·licituds.

Segons la regidora d’Ocupació, Núria Hinojosa, “és en els moments de més dificultat que les administracions hem d’estar al costat del nostre teixit empresarial, hem d’estar a l’altura de les circumstàncies”. “La nostra motivació és cobrir tots els supòsits que puguin afectar a les empreses, estam al costat de l’economia local”, ha conclòs.

A la presentació també hi ha participat el batle, Miquel Oliver.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: