Radars pedagògics milloraran la seguretat en els carrers de Son Servera

Se’n han instal·lat dos a les zones on es registren més accessos de velocitat dins el municipi.

L’Ajuntament de Son Servera, per mitjà de la Regidoria de Mobilitat, va instal·lar fa algunes setmanes, abans de la crisi de la Covid-19, dos radars pedagògics, un a l’avinguda Joan Servera Camps, a l’entrada de Cala Millor, i l’altre al carrer de Ciutat, a l’entrada del poble des de Sant Llorenç, dos dels punts amb més trànsit del municipi.

Els dos radars estan preparats per mesurar la velocitat dels vehicles mitjançant una antena d’ones magnètiques que permeten conèixer la velocitat a la qual circula un vehicle fins a 300 metres de distància.

Aquests radars instal·lats a Son Servera s’encenen per colors depenent de la velocitat a què se circula: s’encén el color verd quan el vehicle circula a una velocitat inferior o igual a la permesa en la via en concret; el vermell si la supera per poc, i apareix el senyal de perill quan el vehicle circula a una velocitat molt superior a la permesa.

En cap cas es mostra la velocitat total a la qual se circula si és superior a la permesa, sinó que apareix el senyal de perill, tot evitant així l’efecte contrari del radar i provocar possibles competicions de velocitat.

Aquests aparells permetran dur a terme estudis del trànsit dins el municipi, alhora que serviran per conscienciar i sensibilitzar la societat de la necessitat de circular amb prudència i acomplir les velocitats establertes dins el poble.

Sergio Valbuena, regidor de Policia i Mobilitat, considera aquesta mesura com una bona manera de garantir i millorar la seguretat a municipi: “Amb aquesta mesura protegim els vianants i conscienciam els conductors de la importància i necessitat de mantenir una velocitat prudent”.

Cal matisar que en cap cas aquests radars tenen una finalitat sancionadora, sinó únicament pedagògica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: