Recepta de la Coca de Sant Antoni

Aquesta recepta de Coca de Sant Antoni, és típica del poble d’Artà. És consumeix principalment, com el seu nom indica, durant les festes de Sant Antoni (16 i 17 de gener).

Coca de Sant Antoni.

Ingredients: 400 gr. de farina de força

75 gr. de sucre 40 ml d’aigua

2 ous petits

165 gr. de patates

20 gr. de llevat fresc 80

gr. de mantega de porc

Sobrassada o llonganissa mallorquina

Bullim les patates amb la pell, un cop bullides les posem en un bol pelades i les xafem amb una forquilla fins a formar un puré. Amb el puré de patates encara calent incorporem la mantega, un cop ben integrada amb el puré, afegim el llevat dissolt en l’aigua, el sucre i els ous.

Integrar bé tots els ingredients. Ara afegirem poc a poc la farina tamisada i anirem integrant i pastant fins que quedi una massa llisa, elàstica i brillant.

Deixarem fermentar la massa coberta amb un film al voltant entre 3 i 4 hores aproximadament, dependrà de la temperatura ambient. La massa ha de doblar el seu volum aproximadament. Un cop hagi llevat, la escamparem en un motlle per coure que haurem folrat en fons amb paper sulfuritzat i untat d’oli els laterals prèviament.

Ara és el moment de posar els trossos de sobrassada. Deixem fermentar de nou entre 2,5 – 3 hores. Preescalfar el forn a 160ºC, calor a la base i el sostre. Posem al forn uns 25 minuts aproximadament. Un cop freda la empolvorem amb sucre glacé.

Molts d’Anys als Tonis i Tonines i Visca Sant Antoni!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.