Recol·lecció de llavors de plantes endèmiques en el Parc Natural de Llevant

Dins l’estiu, després de la floració, és el temps per recollir les llavors de les plantes endèmiques (només es poden trobar a les Illes Balears).

El tècnic Carles Cardona del Centre Forestal de les Illes Balears situat a Menut i Víctor Martínez un alumne en pràctiques de biologia, ens han explicat com agafar les llavors i com posteriorment fan la selecció per fer el planter.

Les llavors que hem recollit han estat d’Estepa​ Blanera (Pholomis​ italica), antigament s’empraven les fulles de la planta com a blens per les llànties i també s’utilitzaven les fulles per escurar. Hem recollit llavors d’estepa joana (hypericum​ balearicum) arbust aromàtic que​ el trossos​ de la planta s’empraven per socarrar els porcs a les matances i també​ sempraven​ per a usos medicinals. I també hem recollit llavors de camamil·la de muntanya (Santolina​ chamaecyparisus​ subsp.magonica) molt coneguda i utilitzada per fer infusions, l’homo​ en Barraca d’Artà en venia ramellets a sa plaça i ses madones les compraven perquè té propietats tòniques, digestives i calmants.

Hem d’agrair als del programa​ Sembram​ Futur impulsat pel​ Soib, que han passat tot el matí al Parc Natural ajudant-nos a fer la recollida.​
Ara a esperar que creixin i dins l’octubre de l’any que​ ve​ farem la reforestació al parc.​

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: