Renshinkan juvenil: M. del Mar Jareño Perelló i Daniela Galindez Santamaria

Actualment vivim una situació difícil amb l’esport, nosaltres el judo ara per ara no tenim cap objectiu a la vista.

Tots el festivals infantils, competicions , demostracions, trobades… estan estancades. Les federacions i els clubs no poden organitzar cap esdeveniment mentre estiguem en la fase de risc com és la 4. Ara bé, l’esport ha de continuar, l’esport federat no es pot aturar i en aquests moments molts son els nins i nines que dia rere dia venen a les classes perquè els encanten els jocs i els exercicis que es poden fer sense contacte aptes per judo.

Aquesta és una nova secció a on entrevistarem a dos al·lots/tes perquè ens comentin les seves inquietuds d’aquest esport denominat del país del son naixent.

Avui xerrarem amb na M. del Mar Jareño i na Daniela Galíndez amb dues residents a Manacor.

Quants d’anys teniu?
16 anys contesten les dues.

A on aneu a escola?
M. del Mar: IES Manacor

Daniela: Mossèn Alcover.

Per què vareu decidir practicar el judo?
M. del Mar: Tenc família, amics que m’ho havien recomanat, vaig començar de petiteta, però ho vaig deixar i m’havia quedat un bon record. Més tard vaig decidir donar-me una altra oportunitat.

Daniela: en Pep va fer un taller a l’institut i vaig trobar un esport bastant agradable, vaig anar al RSK , me va agradar l’ambient i me vaig quedar.

Quin temps fa que practiqueu el judo?
Daniela:1 any

M del Mar: 4 anys

Practiqueu altres esports?
M del Mar: Padel.

Daniela: Ball.

Quin cinturó teniu?
Groc diu na Daniela, verd diu na M. del Mar.

Com feu el judo ara que no hi pot haver contacte?
M. del Mar: Feim molt de físic i aprenem diferentes tècniques amb ninots, feim moltes coses en equip però sense contacte.

Daniela: sí, feim cardio, estudiam les tècniques de manera individual i feim les classes més divertides de lo que m’esperava.

Què és el que més vos agrada de sa classe?
Daniela i M. del Mar: el jocs, i són molt dinàmics, més de lo que pareix diu na Mª del Mar.

I a on vos agradaria arribar?
Daniela: El meu principal objectiu és millorar les tècniques, m’agradaria provar la competició, treure el cinto negre i saber a on puc arribar.

M. del Mar: Me vull treure el cinturó negre, no m’agrada la competició, vaig a judo perquè m’ho pas be, conec gent nova etc.

Voleu dir alguna cosa més?
M del Mar: Practicar judo és una gran expriència, el Renshinkan m’agrada molt, ara no podem per el confinament, però abans fèiem moltes activitats, jo formava part de l’equip organitzatiu de competicions, festivals etc.

Daniela: A mi m’agrada molt l’ambient del club, les classes són molt productives i les persones fan que te trobis a gust, fan que tregui el meu caràcter competitiu.

Les dues judoques donen gràcies per l’entrevista.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: