Resposta de l’Obra Cultural Balear de Manacor a les mentides de l’extrema dreta espanyola

Des de l’OCB de Manacor no podem tolerar les paraules que s’han pronunciat durant els passats dies per part d’un diputat de l’extrema dreta espanyola titllant a l’Obra Cultural Balear de feixista i nazi.

L’Obra Cultural Balear i les seves delegacions d’arreu de Mallorca sempre han estat un puntal de reconeixement dels qui, d’una manera o altra, han treballat pel bé de la nostra terra, sense distincions de gènere, color de la pell, religió ni ideologia política. No n’anomenaré cap perquè no acabaria mai l’infinit llistat de personalitats que han col·laborat amb la nostra entitat i seria un lleig per a qui no en féssim esment, si qualcú en té cap dubte, que faci una ullada a qualsevol dels articles o vídeos que es poden trobar per internet i en publicacions escrites de la tasca que, de forma desinteressada portam a terme des de l’Obra Cultural Balear.

L’OCB sempre ha fet feina per assolir la plena transversalitat per arribar al màxim gruix possible de gent de la nostra societat, sense perdre això sí, els principis que l’han regida des d’un bon principi “Llengua, cultura i país”, objectiu que hem anat treballant durant dècades i que des de fa uns anys sembla que hi ha cert interès d’esbladregar. S’ha de dir però, que els qui ho han provat no els hi ha anat d’allò millor. La mostra més clara és la de l’expresident JR Bauzá, que amb si fa no fa les mateixes paraules que empra ara el diputat d’extrema dreta, va aconseguir que el seu partit aconseguís els que són de llarg els pitjors resultats electorals de la seva història, per després passar-se a un altre partit, i qui sap a on acabarà. És curiós que ell també fes servir el mateix discurs ple de mentides que fa servir ara l’extrema dreta, fent esment de que ells són la garantia de conservar les tradicions pròpies de Mallorca, i que després tengués la poca vergonya de ser el primer president de les Illes Balears que, per posar un exemple, va preferir anar als actes de la “semana santa” de Màlaga, abans d’acudir als de Mallorca. Caldria demanar-li’s també amb quina autoritat reparteixen carnets de feixistes i nazis, quan cap d’ells a dia d’avui han condemnat el cop d’estat feixista del 36, que va comptar amb la complicitat i ajuda del feixisme italià i alemany, i va provocar un genocidi de més de tres-cents mil dissidents.

No cal ser massa intel·ligents per veure que els dos elements agressors esmentats abans no tenen un discurs propi i l’únic que fan és repetir de forma sistemàtica allò que van dient la resta d’aquells que encara se senten part d’un imperi i una raça superior, com fa ara en Putin que assassina a tota la població ucraïnesa amb l’excusa de desnazificarla, com feia en Trump que es va envoltar i vantava a actuar als supremacistes dels Proud Boys i tots ja sabem com va acabar, o com fa la Xina amb el Tibet o Taiwan. Per desgràcia aquesta mentalitat imperialista en contra del diferent, inventada per enriquir al poder establert de sempre i oprimir als sectors minoritaris, sempre tendrà a un pòsit de població que se’n sentirà part i es girarà d’esquena davant de les agressions.

Davant d’aquesta injustícia és a on precisament està situada l’Obra Cultural Balear, al costat de la gent que treballa, tot i la constant mentida i agressió dels qui ens volen mal, pel bé de la nostra terra.

 

Obra Cultural Balear de Manacor

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: