Sant Llorenç des Cardassar lluitarà pel seu reconeixement ambiental de la mà de 137 bars i quiosquets de la localitat

Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, en col·laboració amb Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar i altres ajuntaments, ha llançat la campanya estival «Moviment Banderes Verdes». La iniciativa té la finalitat de reconèixer amb aquest guardó ambiental al municipi costaner de les Illes Balears més compromès amb la lluita contra el canvi climàtic i la protecció del litoral a través del reciclatge d’envasos de vidre.

Fins a 137 establiments de Sant Llorenç des Cardassar han confirmat que col·laboraran per a aconseguir la bandera verda per als seus veïns.

La incidència del turisme i l’augment del consum fa dels mesos estivals una etapa clau per a la recollida selectiva d’envasos de vidre, ja que es recicla una tercera part de tots els residus recuperats anualment. A més, els bars, restaurants i quiosquets són els responsables del 52% dels residus d’envasos de vidre que es generen pel que són un sector clau per a una transició real a un model d’economia circular.

Ecovidrio ha anunciat que treballarà braç a braç amb l’ajuntament per a reforçar l’operativa estiuenca i facilitar la col·laboració de ciutadans i, especialment, dels
hostalers. Per a això es faran fins a 411 visites de formació i informació a establiments, es lliuraran galledes especials de reciclatge, s’habilitaran contenidors vinilados amb motius estiuencs i s’augmentaran les freqüències de recollida.

Entre els requisits per a optar a una Bandera Verda, cadascun dels municipis participants haurà d’incrementar de recollida selectiva d’envasos de vidre durant els mesos d’estiu, així com fomentar la participació dels hostalers en aquesta campanya. Sant Llorenç des Cardassar serà un dels 21 municipis en total de les Illes Balears que involucraran als seus veïns, hostalers i administracions públiques per a aconseguir la bandera verda que es lliura a la seva regió.

En total, en tota Espanya ,136 municipis i més de 15.000 establiments s’han unit ja al moviment. Si bé, tots els municipis que millorin les seves pròpies marques seran reconeguts, només el més compromès hissarà la bandera verda de Ecovidrio.

Els criteris que es tindran en compte per al rànquing guanyador són les tones d’envasos recollides sobre l’objectiu, el nombre d’hostalers participants per municipi o la col·laboració de l’ajuntament en les campanyes de comunicació i mobilització.

A més, com a incentiu a la participació, els locals més compromesos amb el reciclatge d’envasos de vidre i que aconsegueixin major puntuació, rebran com a premi una classe magistral amb Quique Dacosta, xef reconegut amb tres Estrelles Michelín. 2018, any rècord en recollida selectiva a través del contenidor verd.

Segons les últimes dades disponibles corresponents a 2018, la ciutadania de Sant Llorenç des Cardassar va reciclar un total de 810.674 quilograms de residus d’envasos de vidre. Això suposa una mitjana de 96,5 quilograms de vidre per persona. Respecte a la taxa de contenerització, Sant Llorenç des Cardassar se situa amb una mitjana de 42 habitants per contenidor, comptant en l’actualitat amb un total de 201 iglús per als residus d’envasos de vidre instal·lats en el municipi.

Sant Llorenç aposta per el reciclatge i confia doncs poder optar a aquest guardó a través de la potenciació d’aquesta iniciativa a través de xarxes i amb informació i suport a les empreses que hi participen.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: