Santi Espiritusanto del Judo Renshinkan disputa a Glasgow el Campionat d’Europa Màster

Santi, judoka del Club Renshinkan, ha sigut noticia aquests dies per haver participat a l’europeu de judo categoria M3-73 kg (de 40 a 44 anys).

Amb un quadre eliminatori de 31 participants va guanyar la seva primera ronda al representants francès, però al segon combat fou sorprès per un shime waza contra el participant austríac, sense l’oportunitat de repesca.

Feliticar-lo a ell i també a la resta de judoques mallorquins participants a aquest europeu. Udoka Sunday i Paloma Pizà, per les seves medalles de plata i bronze respectivament.

Acabat el campionat, en Santi va tenir l’honor d’assistir al “camp d’entrenament” dirigit per un dels judoques amb més prestigi a nivell mundial, el britànic Neil Adams, plata als jocs olímpics de Moscú 1980 i Los Ángeles 1984, or en el mundial Maastricht l’any 81, plata a Moscou l’any 83 i bronze a Paris 79 i Seúl 85. A més entre els anys 1977 i 1985 aconsehí cinc medalles d’or i tres de bronze als campionats d’Europa. Adams mitjançant un vídeo va tenir la delicadesa de mostrar i dedicar al CLub Renshinkan el seu famós juji gatame, que el va convertir en campió del món a Maastricht contra el japonès Jiro Kase.

Judo Renshinkan: Internacional Budo Seminari 2018

Una organització perfecta a càrrec dels professors Francisco de La Fuente d’Alemanya i del mallorquí Pep Mascaró va fer que uns cinquanta esportistes venguts d’Alemanya, Bèlgica i Espanya, intercanviassin les diferents arts marcials vistes a aquest seminari. Jiu Jistsu, judo, brasiliam jiu jitsu, luta livre, MMA, judo katas, ju jutsu, goshin jutsu, hambo jutsu, ne waza…

El passat cap de setmana, el poliesportiu Es Figueral de Capdepera va ser l’escenari d’aquesta internacional vuitena edició amb un quadre de professors de primeríssima qualitat: De Bèlgica Paul Pauwels 9è dan de Goshin Jutsu, Pep Mascaró 7è dan de judo,d’Alemanya Harald Born 7è dan de ju jitsu és 5è de judo, Carlos de la Fuente 5è dan de judo y 6è dan de jiu jitsu, Michael Wacher 1è dan Luta Livre. Francisco de la Fuente i Juan de la Fuente 3r y 5è dan de jiu jutsu, varen ser els mestres de MMA i Hambo Jitsu, i de Brasil Marcelo Koppa 3r dan de brasilian jiu jitsu.

Tota una mescla i intercanvi d’estils, diferents modalitats d’atac i de defensa feren que tant professors com alumnes gaudissin d’aquesta trobada.

A partir d’ara queda marcat un clar objectiu amb el punt de mira posat al Budo seminari que es portarà a terme durant el segon cap de setmana del 2019.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: