S’aprova definitivament el reglament del Mercat Municipal de Manacor

El mercat municipal conegut com a “Sa plaça de ses Verdures”, situat a la plaça de la Constitució de Manacor, forma part del patrimoni històric de Manacor, i és un factor clau en el comerç de proximitat que, gràcies a la seva ubicació cèntrica, és dinamitzador de sinergies amb altres formats comercials i de serveis instal·lats al seu voltant. Així, el mercat destaca per la seva importància històrica, econòmica, social i comercial.

El passat 9 de desembre, i després de diferents reunions amb els placers per consensuar-lo conjuntament, l’Ajuntament va aprovar de manera inicial el Reglament del mercat. A partir de la seva aprovació inicial es van donar trenta dies hàbils per presentar al·legacions i, al mateix temps, trenta dies hàbils a partir de la darrera notificació que es faci a les associacions interessades.

Aquest dilluns 9 de març, el ple municipal l’ha aprovat definitivament. Així, es podrà treure a concurs la resta de paradetes i omplir la plaça i dinamitzar-la. A més, la peixateria ja està a concurs i es poden presentar ofertes fins dia 1 d’abril.

Per mitjà d’aquest Reglament, l’Ajuntament té l’objectiu de preservar la rellevància del citat centre de comerç dotant-lo d’una nova perspectiva que li permeti adaptar-se al ràpid desenvolupament que està experimentant el sector comercial en l’actualitat i alhora promoure hàbits de consum sa, responsable i sostenible.

És per això que amb aquest Reglament es regulen els productes permesos per a la venda, donant prioritat a aquells productes agroalimentaris de producció i elaboració pròpia. A més, es regula l’administració del mercat, fent referència a les competències de cada un dels òrgans de l’Ajuntament, per vetllar per la correcta gestió del mercat i la seva adaptació als ràpids canvis comercials actuals.

Per altra banda, també es pretén modernitzar i revitalitzar el mercat de Sa Plaça de ses Verdures, transformant-lo en un centre més actiu on totes les parades es trobin cobertes i així permetre que tota la ciutadania pugui beneficiar-se d’aquesta dinamització. I és per aquest motiu que aquest Reglament també inclou la forma i els criteris tant de la concessió dels llocs de venda com de l’adjudicació temporal, els traspassos i les possibles cessions que es puguin produir.

Segons la regidora de Mercats, Cristina Capó, la regulació a través d’aquest Reglament “és la forma més adequada per aconseguir els objectius establerts per al mercat, donat que facilitarà la gestió d’aquest servei públic en benefici de la ciutadania”. A més, ha anunciat que enguany ja s’adjudicarà la peixateria. Finalment ha exposat que, segons l’article 15 del Reglament, “l’Ajuntament es podrà reservar un trast per a si mateix per promoure les activitats i productes propis i, de la mateixa manera, pot acordar la cessió temporal i gratuïta d’aquest trast a entitats o institucions sense ànim de lucre”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: