Son Servera acull la reunió científica més important sobre les muralles prehistòriques realitzada mai a les Balears

L’Ajuntament de Son Servera i el grup de recerca que dirigeix el projecte arqueològic a aquest municipi organitzen conjuntament amb la Universitat d’Alacant una taula rodona dedicada a les muralles de la segona Edat del ferro (segles VI aC I dC) a les Balears.

Fins a 8 equips de recerca diferents s’han aplegat aquest cap de setmana a Son Servera per debatre sobre la problemàtica històrica al voltant de la fortificació amb murades de grans blocs de pedra de poblats arreu de Mallorca i Menorca. «Entorn el segle VI aC molts poblats talaiòtics es doten de murades coincidint amb l’inici del període Balear» assegura Jordi Hernàndez, un dels organitzadors de la reunió científica. «En la feina que fem a Son Catlà (Ciutadella) ens trobem amb problemàtiques similars a les que es trobem aquí estudiant la muralla del jaciment de Mestre Ramon (Son Servera) i per això era molt interessant una reunió com aquesta», afirma Octavi Torres de la Universitat d’Alacant i també organitzador de l’acte.

Participants que investiguen a Sa Morisca (Calvià), Son Fornés (Montuïri), Talaies de Can Jordi (Santanyí), s’Illot (Sant Llorenç des Cardassar), Es Rossells (Felanitx), Mestre Ramon (Son Servera), Torre d’en Gaumés (Alaior) i Son Catlar (Ciutadella) han debatut aspectes com les cronologies, les tècniques de construcció o el significat històric d’aquests monuments. Debats que es veuran reflectits en la propera publicació dels resultats de la taula rodona en una monografia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: