Son Servera aposta per la sostenibilitat

L’Ajuntament de Son Servera ha aprovat en el ple del mes de maig destinar 147.590,72 € del romanent de superàvit a inversions en matèria d’eficiència urbana.
L’Ajuntament de Son Servera podrà dur a terme aquest 2021 tres importants projectes d’inversió en matèria de sostenibilitat i eficiència urbana. Uns projectes que vendran en part subvencionats per un ajut autonòmic en el marc de la reactivació econòmica per la crisi derivada de la Covid-19 en matèria de sostenibilitat i eficiència urbana i, per altra, pel romanent de superàvit que l’Ajuntament destinarà a completar aquests, després que s’hagi aprovat la modificació de crèdit en el ple municipal del mes de maig.
Així, l’Ajuntament rebrà gairebé 300.000 euros, mentre que el consistori hi dedicarà gairebé 150.000 euros. En total 442.772,15 € que serviran, per una banda, per instal·lar un sistema fotovoltaic d’autoconsum ubicat a la coberta de l’edifici de la Policia Local de Son Servera, després que s’hagi detectat que és un dels edificis municipals amb més consum. Amb aquesta mesura es reduirà el consum elèctric i, per tant, també les emissions.
Un segon projecte és la substitució de l’enllumenat públic per il·luminació LED de baix consum dels carrers Vinya del Mar, na Penyal, Xiclati, de Ca s’Hereu, Binicanella, Molins, Son Corb, plaça Mallorca i un tram de l’avinguda Joan Servera Camps de Cala Millor, amb la mateixa intenció que el primer projecte.
I un tercer projecte serà la reparació del circuit solar de tubs de buit, substitució de la caldera i adequació de la sala de màquines del poliesportiu Es Pinaró per millorar-ne l’eficiència.
Després de l’aprovació d’aquesta modificació de crèdit, els projectes seran trets a licitació per poder executar-se tan aviat com sigui possible, amb el compromís de seguir amb la reducció de les emissions de gasos amb efecte hivernacle i seguir millorant l’eficiència energètica de les instal·lacions municipals que consumeixen energia, i incrementar així la producció d’energia d’origen renovable.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: