Son Servera continua amb el projecte de digitalització de l’Arxiu Municipal

Els documents del fons històric de l’Ajuntament de Son Servera es van digitalitzant gràcies al finançament de les subvencions del Fons d’Organització d’Arxius dels Ajuntaments que atorga anualment el Consell de Mallorca.

L’any passat es va començar aquest procés digitalitzant els llibre d’actes del Ple de l’Ajuntament fins al 1980.
Durant aquest any s’han acabat de digitalitzar els llibres d’actes del Ple fins a l’any 1995 i s’ha fet la sèrie completa dels llibres de la Comissió Permanent i de Governació des del 1873 fins al 1995. A més s’han digitalitzat una selecció dels documents dels més antics i més consultats que inclouen des de cadastre i amillarament a padrons i llibres de camins veïnals.
Per fer aquesta tasca l’Ajuntament ha contractat una empresa especialitzada que s’ha desplaçat fins a l’Arxiu Municipal.
Tots aquests documents ara seran molt més accessibles i estaran a la disposició de les persones que els vulguin consultar, sense haver-los d’exposar al perill de deteriorament per manipulació.
“Preservar la història és imprescindible. D’aquesta manera, la preservam i alhora l’apropam a tothom”; explica Fafang Dong, regidor de Cultura de l’Ajuntament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: