Son Servera instal·larà pèrgoles fotovoltaiques en el pàrquing del Poliesportiu Es Pinaró per proveir fins a 10 punts de càrrega de vehicles elèctrics

Una instal·lació de 260 panells solars que, a més, generaran electricitat per a tot l’edifici del Poliesportiu.
L’aparcament del Poliesportiu Es Pinaró disposarà de dues pèrgoles amb 260 plaques fotovoltàiques de 380 Wp amb les quals s’estima una producció anual de 100 kW. Això permetrà, per una part, incorporar 10 places més d’estacionaments elèctrics, a través de 5  punts de càrrega doble, i, per l’altra, poder abastir energèticament el poliesportiu amb energia renovable i reduir així el consum general elèctric de la instal·lació esportiva.
El projecte tendrà un cost total de 238.227,46 euros, dels quals 180.000 seran subvencionats per la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius, en el marc de l’impost sobre estades turístiques a les Illes Balears i de mesures d’impuls del turisme sostenible, i s’haurà d’executar abans de dia 30 d’octubre de 2022.
L’edifici del Poliesportiu Es Pinaró és l’edifici municipal amb major consum energètic, ja que suposa un 30,82 % del total de consum d’energia dels edificis municipals, segons apunta l’informe anual del servei de gestió i comptabilitat de subministrament energètics municipals. A més, la Llei 10/2019, de 22 de febrer, de canvi climàtic i transició energètica, estableix l’obligació de cobrir amb plaques fotovoltaiques les places d’aparcament públiques que superin els 1000 m². Amb aquesta instal·lació, doncs, no només es compleix amb la normativa vigent, sinó que s’avança en la transició energètica cap a un model més sostenible, cosa que suposa alhora un important estalvi i una significativa reducció d’emissions de CO₂.
Així, l’Ajuntament de Son Servera fa una passa més per assolir els objectius de reducció d’emissions i d’implementació d’energies renovables marcats en el Pacte de les Batlies, amb la finalitat de contribuir a la lluita contra el canvi climàtic a través d’actuacions concretes com ara aquesta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: