Son Servera se suma als actes del Dia contra la Violència de Gènere treballant amb els més joves

El Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Son Servera ha programat diferents activitats amb motiu del Dia Internacional de la Lluita contra la Violència de Gènere per tal de donar visibilitat al problema i cercar el compromís de tota la societat en la lluita.

Enguany, les activitats programades s’han adreçat al públic jove amb l’objectiu de combatre els estereotips i evitar que es consolidin entre la població actituds i comportaments negatius. Així, durant tota la setmana, i amb la col·laboració de la Universitat de les Illes Balears, s’han duit a terme tallers educatius per als alumnes de 2n i 4t d’ESO de l’IES Puig de sa Font. El divendres es va programar un cinefòrum al Centre d’Informació Juvenil amb la projecció del curtmetratge El orden de las Cosas, dels germans Allenda, que vol cridar l’atenció sobre la responsabilitat conjunta de tota la societat en la lluita contra la violència de gènere.

Oferir eines i recursos a les dones és l’altre gran eix d’actuació de l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament. Per això també es va programar un taller d’autodefensa per a dones i es va posar una paradeta informativa al mercat municipal.

“La lluita contra la violència és una feina diària i que sobretot s’ha de centrar en la prevenció d’actituds masclistes entre els més joves”, explicà Dori Moreno, regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament de Son Servera. “Però tenir un dia per donar visibilitat a aquesta lluita diària ens permet fer activats de caràcter extraordinari i que impliquin tota la societat en aquesta lluita.”

En aquesta línia, la regidora va avançar que el pròxim 14 de desembre es constituirà la Mesa Local de Coordinació contra la Violència de Gènere per poder fer una feina conjunta entre tots els agents implicats en la lluita contra aquesta xacra que afecta la nostra societat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: