“Suma’t al residu zero”, la campanya de prevenció de residus de l’Ajuntament de Son Servera

Des del consistori s’han repartit entre els infants dels centres educatius del municipi portaviandes de tela reutilitzables.

L’Ajuntament de Son Servera, des de l’Àrea de Medi Ambient, ha organitzat la campanya de prevenció de residus “Suma’t al residu zero”. Una campanya adreçada als centres educatius de primària municipals i que ha estat subvencionada pel Consell de Mallorca en el marc del Pla d’Acció d’Energia Sostenible i Clima.
El principal objectiu de la campanya és conscienciar l’alumnat sobre els impactes ambientals derivats de la greu problemàtica de la generació de residus, sobretot els residus d’un sol ús i que utilitzen habitualment els infants per dur el berenar a l’escola, com puguin ser les botelles d’aigua de plàstic, el paper d’alumini o el paper film dels panets.
És per això que l’Ajuntament ha entregat aquests dies a cada alumnat dels centres Jaume Fornaris i Taltavull i Na Penyal uns portaviandes de tela reutilitzables amb els quals podran embolicar el berenar que habitualment duen a l’escola sense consumir productes d’un sol ús i evitar així els impactes ambientals que contribueixen al canvi climàtic i crear uns centres educatius lliures de plàstics.
Aquests embolcalls han estat dissenyats exclusivament per a aquesta campanya i disposen també d’un codi QR que redirigeix a un vídeo explicatiu sobre l’ús d’aquests. El producte té una cara de polièster i cotó i una altra de plàstic ecològic molt elàstic, la qual cosa permet que no es deformi. El seu tancament fàcil l’ajusta a qualsevol aliment (sandvitx, fruita…). És molt pràctic, lleuger, es pot rentar i serveix també d’estovalles.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: