Tornen els premis Ciutat de Manacor

Les persones guardonades es repartiran fins a 15.000 euros.

Aquest matí s’ha dut a terme la presentació de l’edició dels Premis Ciutat de Manacor 2020. Aquests premis guardonen i promocionen obres d’assaig, poesia, teatre i novel·la.

Les obres han de ser originals, inèdites i escrites en català i es poden presentar entre dia 24 de febrer i dia 8 d’abril.

Els guardons literaris són els següents:

– Maria Antònia Oliver de Novel·la
o Modalitat: novel·la en català de temàtica lliure
o Dotació: 5.000 €

– Miquel Àngel Riera de Poesia
o Modalitat: poesia en català de temàtica lliure
o Dotació: 3.000 €

– Jaume Vidal i Alcover de Teatre
o Modalitat: text dramàtic en català de temàtica lliure
o Dotació: 4.000 €

– Antoni Maria Alcover d’Assaig
o Modalitat: assaig divulgador en català d’interès cultural o lingüístic que contribueixi a aprofundir i a donar a conèixer els valors de la cultura, de la història o de la filosofia de les Illes; a més, es valorarà el caire divulgador del treball per tal que pugui resultar d’interès per a un públic no especialitzat en la matèria.
o Dotació: 3.000 €

A més del premi en metàl·lic, totes les persones guanyadores veuran publicada en paper la seva obra literària. Les obres guanyadores es donaran a conèixer amb una cerimònia pública que es durà a terme a la Institució Antoni Maria Alcover.

Per part del regidor de Cultura, Mateu Marcé, amb aquests premis “es vol reconèixer la feina feta per tanta gent més o menys coneguda però que viu les lletres i que vol del català una llengua de primera”. “La participació de persones d’arreu de les terres de parla catalana denota la rellevància que aquests premis han anat agafant al llarg del temps”, ha finalitzat.

Finalment, la directora de la Institució Alcover, Bàrbara Sagrera, ha volgut apuntar que “enguany el premi d’assaig té un caràcter més general donada la poca participació que sol suscitar; així, la temàtica d’aquest premi és enguany més plural i, sobretot, amb caràcter divulgador, és a dir, apte per persones no especialitzades”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: