Tot quan va fer Gandhi a l’Índia era il·legal i tot quan va fer a Alemanya Adolf Hitler va esser legal

Les parelles que se separaven i els objectors de consciència que es negaven a fer la mili també eren il·legals. Fins que adaptaren les lleis als nous temps.
Aclariran res il·legalitzant tot un poble que vol tornar esser ell mateix?
Quan els convé, la Sagrada i Intocable Constitución, la retoquen amb quatre grapades una nit d’estiu, en ple mes d’agost. Això feren per obeir les ordres de Na Merkel sobre el sostre d’endeutament de l’Estat. I no va passar res.

No hi ha cap nació ni una de les “veinte naciones” independitzades d’Espanya que se n’independitzàs dins la legalitat espanyola vigent en aquell temps. Cap ni una. I avui totes hi tenen una excel·lent relació. Cap ni una ha demanat tornar entrar a Espanya. Al mateix temps, però, totes la consideren “la madre Patria”. 

Si Anglaterra deixa votar Escòcia, si el Canadà deixa votar el Quebec, si l’Irak deixa votar el Kurdistan, per què hi ha d’haver tanta d’histèria perquè Catalunya pugui votar?

Treu cap enlloc en ple segle XXI il·legalitzar la voluntat del poble català (no d’independitzar-se sinó de votar si vol esser independent o dependent!) en un escenari d’absència absoluta de violència? És que no hi ha hagut ni un mostrador trencat, ni un miserable cop de puny, vatualmón!

Aquesta histèria i aquesta atmosfera irrespirable d’odi d’aquests dies i d’aquestes setmanes, un odi comparable al fanatisme religiós, s’assembla al temps històric en què els protestants se separaren dels catòlics. Els veien com a dimonis mereixedors de pena de mort a la foguera. Avui les dues confessions cristianes conviuen sense cap problema. Hem substituïda la creu, la mitja lluna o l’estel de David per la bandera nacional amb la qual ens identificam. Del fanatisme religiós de l’Edat Mitjana, som passats al fanatisme nacional d’avui. Per què tanta d’histèria en ple segle XXI per la votació de la possible creació d’un nou Estat? Si Europa n’està plena, de nous estats que quan jo mateix anava a escola no sortien en el mapa! Tan mala gent deuen esser els milions i milions de ciutadans d’aquestes noves nacions?

Mirem les coses amb perspectiva. Que no ens pugi la sang a la cresta. Opinem lliurement. Respectem tothom. Visquem i deixem viure

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: