Tota decisió que no prenguem nosaltres serà presa contra nosaltres. Per això volem decidir.

Donar la culpa del que està passant aquests dies només al Partit Popular és de cínics, la resta de partits que conformen el bipartidisme en tenen, per connivencia, tanta culpa com ells.

Podeu oblidar-vos de ser mai una comunitat autònoma espanyola, tanmateix la terra que trepitjam sempre serà sucada i maltractada en tots els aspectes, sempre serem tractats com una colònia, com ho són els catalans i també els valencians. Potser per a molts de nosaltres res importa que temps enrere, juntament amb els aragonesos, formàssim part d’una mateixa corona, d’un mateix estat, però Espanya si que ho té en compte, i tant que li té.

Res té a veure això amb l’idioma o la cultura, que ells fan servir per dividir-nos, això té a veure amb el territori i el control d’aquest mateix.

Ho volen controlar tot des de Madrid, aquesta és la seva finalitat. Els poders estatals concentrats cada vegada més a la messeta castellana mai acceptaran la bil·lateralitat, el tracte de tu a tu en igualtat de condicions, sempre ens miraran per damunt l’espatlla, com fa el poder parisenc amb la resta del territori francès a qui despectivament anomena “patois” (provincians, incults, poca cosa…). 

Mai tendrem unes carreteres i unes infraestructures com cal, la legislatura passada li donaven la culpa al PP i amb el canvi de govern no tan sols no han fet ni un pam de tren, sinó que han donat per bons projectes de carreteres que criticaven quan estaven a l’oposició.

A les nostres escoles hi haurà de fet quinze barracons més que l’any passat, amb un total de 122 per 107 de l’any passat.

AENA mai ens deixarà gestionar i controlar els aeroports, de fet AENA seguint les directrius de Madrid, augmentarà si cal la freqüència de vols per enriquir més les butxaques del poder central. Ni un cèntim, ni un recurs dels que generen els nostres aeroports es destinarà a millorar el nostre nivell de vida.

Nosaltres, els illencs, siguin quins siguin els nostres llinatges, religió, idioma o color de la pell, tan sols servim per fer-li la feina bruta als senyorots de Madrid, una sèrie de famílies dinàstiques que des de fa segles viuen damunt les nostres esquenes.

Ells, amb els recursos que roben d’aquí, salvaran bancs d’allà (cajamadrid) aufegant els d’aquí (Sa Nostra), faran trens d’alta velocitat allà i ni un pam de via aquí, faran autopistes buides allà mentre nosaltres hem de pagar-nos les d’aquí… mai serem espanyols, no perquè nosaltres no ho vulguem, sinó perquè ells mai ho consentiran.

Per això aquests dies la gent del principat català, no n’Artur Mas, ni en Puigdemont ni en Junqueras ni les CUP, LA GENT escrita així amb majúscules, està defensant aquests dies la seva dignitat, ja està farta de que el poder central decideixi sempre per ells, o més ben dit decideixi en contra d’ells.

Perquè així com deia el valencià Joan Fuster “Tota política que no fem nosaltres serà feta contra nosaltres”, mentre estiguem a un estat que ens maltracta “Tota decisió que no prenguem nosaltres serà presa contra nosaltres”. Per això volem decidir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.