Trajectòria professional de Carme Garí i Gabriel Fiol components del duet Voicello

Maria del Carme Garí Siquier, soprano
Va néixer dia 23 de setembre de 1985 a Palma de Mallorca.
Inicia els estudis de piano als 8 anys i posteriorment es traslladà a estudiar cant al Conservatori del Liceu de Barcelona. On es Diploma en Magisteri d’Educació Musical (Universitat de Barcelona) i es Gradua en Cant Clàssic a l’Escola Superior de Música de Catalunya.
Realitza nombrosos cursos de cos i veu, així com màsterclasses amb prestigiosos mestres de cant.
Interpreta concerts amb els reconeguts pianistes Andreu Riera i Rumiko Harada. Representa òpera, sarsuela, música contemporània i música religiosa:
Carmina Burana (C. Orff), La Passió Segons Sant (J. S. Bach), Rèquiem (J.
Rutter), La Traviata (G. Verdi), Cosí Fan Tutte (W. A. Mozart), The turn of the
Screw (B. Britten), La Cort del Faraó (V. Lleó), etc.
Ha cantat a teatres arreu de Catalunya, al Palau de la Música Catalana, al Parlament de Catalunya, al Teatre Principal de Palma, a l’Auditori de Manacor ha cantat amb La Jove Orquestra Balear i amb la Banda de Música de Manacor a rellevants actes com l’Homenatge al Mestre Rafel Nadal, el concert de Luís Cobos interpretant la seva obra “Todos somos música”, amb el cantant Francisco i Concerts de Zarzuela, també a Madrid (Mallorca canta Zarzuela). I concerts internacionals a Anglaterra, Itàlia i Portugal.
Compagina l’activitat artística amb l’ensenyament i ha impartit màsterclasses de veu a la Universitat de les Illes Balears.

Gabriel Fiol Roca, violoncel·lista i compositor
Va néixer dia 10 d’abril de 1986 a Felanitx (Mallorca).
Inicia els estudis de violí amb només un any i mig d’edat. A Cremona neix la seva vocació per al violoncel sentint tocar a Raïff Dantas (actualment primer violoncel·lista de l’Orquestra Simfònica de Sao Paulo).
A Mallorca estudia amb el mestre Miquel Àngel Aguiló qui també l’estimula per a començar a compondre. Es Gradua en violoncel amb el Premi Extraordinari de
Fi de Carrera al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears.
Toca en nombroses formacions de càmera i orquestres com l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, l’Ensemble Tramuntana i Ensemble Lumiere.
Ha tocat amb famosos artistes com Ara Malikian, Barry Sargent, Rumiko Harada,
Cristophe Coin, Andreu Riera, Suzanne Bradbury…
Ha interpretat diferents estils musicals com folk, pop, jazz i rock, amb Miquela Lladó, Els Valldemossa, Antònia Font, Fora des Sembrat, Toni Cuenca, Madeleine Peyroux, Jaume Anglada, entre d’altres.
Ha actuat a nombrosos auditoris arreu d’Espanya, França, Anglaterra, Turquia, Líban, Israel, Jordània i Estats Units.
L’any 2014 presentà el seu primer LP en solitari “Cello Works” presentant música pròpia per a tres violoncels, fusionant estils de banda sonora i músiques del món. És un pioner de la innovació en la música clàssica a les Balears utilitzant una pedalera de loops amb el seu violoncel.
Compagina un intensa activitat musical amb l’ensenyament de violoncel a l’Escola Àgora Portals.

Els inicis de Voicello
Començaren fa quatre anys i durant aquests anys han actuat a diferents festivals i teatres a Mallorca, entre ells: Festival Internacional de Música de Deià a Son Marroig, Nits Clàssiques de la Tramuntana, Festival de Música de Bunyola, Deià Cultural, etc. L’any 2016 presentaren “Una veu, un violoncel, un món de sensacions” un concert espectacle musical amb una magnífica posada en escena, joc de llums i efectes audiovisuals que interactuaven amb els músics durant el concert.
Han aparegut entrevistats en revistes, diaris, i les revistes digitals www.rellevant.cat, www.card.cat, programes de televisió i Ràdio com Rtve, IB3, Canal 4,Última Hora Radio, Cadena Ser, Cope Mallorca, Diari de Mallorca, Última Hora, Ara Balears, Manacor Comarcal, Brisas, etc.

Trajectòria artística de Voicello 2018
Enguany han presentat el seu primer àlbum VOICELLO enregistrat a Ona Studis amb Miquel Brunet com a productor i pianista, i la col·laboració especial de Tomeu Estaràs (Els Valldemossa) a la flauta i de Miquel Marquès a la bateria. La presentació del disc va ser al Teatre Mar i Terra de Palma dia 2 de febrer de 2018 amb totes les entrades venudes.
Des de l’hivern han estat presentant arreu de Mallorca i a escala internacional “Crossover Opera Pop”. Un concert espectacle innovador perquè combina la música clàssica amb altres estils per fer-la més propera a tots els públics. Amb actuacions a Cheltenham (Anglaterra), al Festival de Música de Gandia Hostes (València), a la Fira de Música Internacional MIL – Lisbon International Music Network seleccionats com un projecte d’alta qualitat i innovador; i arreu de Balears.
El maig de 2018 han assistit la Fira Internacional de Música Classical:next de Rotterdam per promocionar-se a nivell internacional i han comptat amb el suport de l’Institut d’Estudis Baleàrics. Gràcies a això han estat convidats a actuar a Itàlia i presentar un concert aquest agost al “Music Day Carlo San Vitale” a la localitat d’Ortona. I aquest setembre assistiran per segona vegada a la Fira-B també organitzada per l’Institut d’Estudis Baleàrics.

– Lascia chio pianga:

– Isdra (tema propi)

– Cançao do mar d’arrels:

– You Raise me Up:


 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.