TVserverina va celebrar el seu 25è aniversari

El passat  21 d’octubre, TV Serverina celebrà el seu  25 aniversari. La gala va ser un recull amb imatges de les notícies i festes que han passat des del 1991 fins al 2001 per no allargar la gala.

Es varen seleccionar les imatges més antigues del seu arxiu, a més de vídeos amb les opinions d’alguns col·laboradors que per diversos motius no pogueren assistir en directe a la gala.

Els que assistiren pujaren a l’escenari per presentar una mostra dels programes que feien. També es va presentar un resum amb les imatges de les felicitacions de Nadal, i moments entranyables de la seva història. Els cinc fundadors del Col·lectiu 90, Joan Colom, Santiago Sevillano, Joan Massanet, Jaume Giscafre, i Biel Capó,  contaren amb un vídeo com va néixer la televisió serverina.

El nombrós públic assistent va gaudir amb les imatges dels darrers 25 anys. En el transcurs de la gala es va retre un homenatge a la primera veu que va sortir per les ondes cantant la  capçalera del primer programa, na Sebastiana Suñer. A més es va agrair a Miquel Capó i Catalina Tous, el haver cedit els estudis a TVServerina durant els 25 anys. A tots els col·laboradors se’ls va fer lliurament un rellotge, on surt al fons de la primera carta d’ajust que va tenir la TV Serverina.

Acabà la Gala amb la projecció d’un vídeo i l’entrega d’una placa a Biel Capó, l’únic fundador que continua actiu.

El batle Antoni Servera, va felicitar al Col·lectiu 90, per la celebració del seu 25è aniversari amb el següent discurs.

Bon vespre a tots i a totes i gràcies per ser aquí avui per celebrar aquest 25è aniversari de la TV Serverina; un aniversari, 25 anys, que ho diu tot i que demostra la vitalitat de la nostra televisió local, no exempta d’entrebancs al llarg de la seva trajectòria però que amb tot s’ha sabut reinventar i adaptar a les noves tecnologies de la comunicació per seguir essent el mitjà audiovisual de referència a Son Servera.

D’aquella curolla d’un grup d’amics, engrescats allà cap al 1990 per muntar una televisió que fos la veu i la imatge d’allò que succeïa aleshores al poble, amb els pocs mitjans tècnics de què disposaven -gairebé simplement un poste i un amplificador-, per amunt i per avall des puig de sa Font perquè el senyal arribàs bé pertot…, idò després de tot això i supòs que d’escoltar en aquells temps molts ‘ca!, això és impossible, no sabeu de què anau!’, 25 anys després tenim una televisió consolidada, una televisió que ha estat la cronista de la nostra història local, dels fets més transcendents i de les nostres festes i activitats culturals, i sobretot que també va permetre acostar els polítics locals a la ciutadania, d’obrir l’Ajuntament al poble i d’aquesta manera fer partícips també tots els serverins i totes les serverines en la política municipal.

Si bé és vera que el 2005 -diria jo que per motius polítics- la nostra televisió local gairebé va desaparèixer quan es tallà el senyal de les televisions locals de Mallorca, sa Serverina ha sabut trobar el seu espai en l’aplicació de les noves tecnologies i la informació global que ens ofereix Internet, i per bé que ens agradaria poder pitjar un botó del comandament i trobar el canal de la nostra tele serverina -i segurament ordenar-la en primer lloc en el nostre televisor- ara per ara és una televisió local consolidada, present pertot i amb una activitat de comunicació intensa i contínua que li preveuen un gran futur. Així ho esperam.

Per tant, i ja per acabar, com a batle i en representació de tot l’Ajuntament, molts d’anys Televisió Serverina, esperem que arribis a les bodes d’or amb la mateixa energia que ara desprenen les teves ones que ens permeten seguir-te dia rere dia, i no dubtis que des de l’Ajuntament sempre estarem al teu costat per facilitar-te la feina ajudar-te en tot allò que puguem.

Moltes gràcies i per molts d’anys!

A la sortida de Gala hi havia un photo call perquè  als assistents poguessin tenir un  un record de la gala.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.