Un dron ajudarà la Policia Local de Son Servera en les labors de vigilància i seguretat

Aquest dron està dotat amb un sistema de detecció de calor per funcionar també els vespres.

La Policia Local de Son Servera ha incorporat una unitat dron per realitzar labors de vigilància i seguretat. Es tracta d’un dron DJI MAVIC 2 Enterprise DUAL, un aparell industrial portàtil equipat amb potents càmeres tèrmiques i visuals per fer operacions de seguretat i salvament. Navega a través d’entorns complexos amb un potent sistema de propulsió que emet molt poc soroll i ofereix un temps de vol de 31 minuts i una velocitat màxima de 72 km/h. Disposa d’un doble sensor de càmera de vídeo en resolució 4K i sensor tèrmic de FLIR, càmera HD que emet al moment perquè el pilot pugui veure de manera immediata el que està succeint a metres de distància i càmera de calor per poder treballar en obscuritat.

A més, permet la incorporació d’accessoris amb noves funcionalitats per ampliar-ne el rendiment i la durabilitat. En aquest sentit, la Policia Local de Son Servera ja disposa d’un focus per a la visibilitat en zones de poca llum, altaveu per comunicar-se amb la resta d’equip i balisa per poder ser detectat per altres pilotis i garantir així la seva seguretat, especialment durant el vespre.
Aquest tipus de dron està especialment indicat per a les operacions pròpies de la policia: control de trànsit, recerca d’accidents, detecció d’irregularitats urbanístiques i també emergències.
Amb aquesta incorporació es millorarà especialment la labor de vigilància de la Policia, ja que permetrà, per , una resposta més ràpida, suposarà un menor risc per als agents, possibilitarà més cobertura i accés a llocs complicats o facilitarà també la col·laboració entre agents i la resta de departaments del consistori, entre altres.
Una de les primeres operacions per a les quals s’utilitzarà serà el control i la vigilància en la revetlla de Sant Antoni perquè no se celebrin festes il·legals, es produeixin aglomeracions ni s’encenguin foguerons de manera clandestina, i és que el seu sistema de detecció de calor i la seva càmera nocturna permetran arribar a qualsevol lloc, fins i tot els més amagats.
«El dron serà una unitat més de la Policia i suposa un avanç en l’aprofitament de les noves tecnologies per posar-les al servei de la ciutadania. Des de l’Ajuntament creim que serà de gran ajuda a la labor de la nostra Policia», ha explicat Sergio Valbuena, regidor de l’àrea.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: