Un matí d’oli al Parc Natural de la península de Llevant.

Dissabte matí obrirem les portes de la Tafona de s’Alqueria Vella i els germans Cladera ens contaren com a principi de segle XX es feia l’oli

Ensvaren dur de mostra de la seva Tafona de Carrossa uns esportins, un paner, un barral per posar l’oli, una taula feta de canya per posar les olives i una carabassa per tirar-hi l’aigua bullent a la pasta. Ara ja sabem que les oliveres es pentinaven i que els infants traginaven amb les besties les beaces plenes d’olives, que les dones collien del terra. També ja sabem com funcionava la Tafona i que en feien del pinyolí que sobrava, que era per donar de menjar al bestiar, per fer foc o com adob.

Després de l’explicació de’n Pep i en Lluís anarem a les cases de s’Alqueria on ens esperava na Maria del Mar López, gerent i en Pere Massanet, president de la Cooperativa Sant Salvador per fer el tast d’olis de Mallorca. Na Maria del Mar, enginyera agrònoma, ens explicà les diferències que hi ha entre els olis de denominació d’origen, els olis ecològics i les varietats d’oliva emprades per fer l’oli.

Poguérem tastar 6 olis, un oli de Capdepera, un Oli de Sóller, dos d’Artà (de Can Pere Vaquer i de Can Joan Xicu), un d’Eivissa i un altre de Menorca. Va ser un matí molt agradable gràcies als participants. 30 persones de diferents llocs de la nostra illa. I gràcies a la família de Carrossa i a la Cooperativa dels pagesos i ramaders d’Artà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: