Una invasió de caravel·les portugueses o una situació de parada cardiorespiratòria; dos escenaris pels quals s’ha preparat la platja de Cala Bona

Amb un simulacre, aquest dimecres, membres de la Policia Local del municipi i els socorristes de la platja adaptada han assajat les actuacions que haurien de dur a terme en cas d’emergència.
Eren les 10:00h del matí quant els agents de la Policia Local i socorristes visualitzaven a un usuari que s’esvaïa a la vorera de la platja. Una situació que ha provocat la immediata reacció dels professionals que l’han valorat i realitzat les maniobres de reanimació mentre, una vegada avisats, esperaven els serveis d’emergència.

Tot seguit, i sota la mirada del públic que ja ocupava la platja, han procedit a assajar una altra de les situacions comunes a les platges. Així, amb la detecció de caravel·les portugueses, socorristes i policia han desallotjat la platja, alçat la bandera vermella i capturat tal com s’estableix a l’animal per al seu posterior estudi.

Aquests simulacres, que es fan cada any a la platja, formen part de la política de bones pràctiques de les platges de Son Servera i serveix per a preparar-se davant una situació d’emergència i posar en pràctica el pla establert per a les diverses situacions crítiques que es poden donar durant la temporada.

Des de la regidoria de Turisme i des de la Policia coincideixen en qualificar aquestes pràctiques de «necessàries» ja que suposen aportar una seguretat extra als professionals en una situació de risc alhora que afavoreix el treball en equip de tots els que protegeixen d’una manera o una altra la nostra seguretat a les platges.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: