Una mica d’història al voltant de la festa de Sant Joan Pelut de Sant Llorenç des Cardassar

El divendres dia 23 de juny, a les 20 h amb la penjada del quadre de Sant Joan a l’Església parroquial i l’encesa de torradores a la plaça es donava el sus a les festes de Sant Joan Pelut de Sant Llorenç des Cardassar. A les 21h començà un animat ball de bot amb l’agrupació de Sa Torre de Manacor, seguit de sopar de pa i taleca a la plaça Nova.

El dia de Sant Joan, a les 19.30 del horabaixa es va celebrar la missa en honor de Sant Joan Baptista oficiada pel rector de Sant Llorenç, Mn. Jaume Mercant, amb l’ofrena del ball tradicional de Sant Joan Pelut, acompanyat pels Sonadors de Sant Joan i els Xeremiers des Puig de sa Font.

En Biel Nicolau “Cuni” és el ballador oficial des de fa 22 anys, va agafar el relleu de mans d’Antoni Nadal “Artanenc” (al cel sia)  l’any 1995.  

A la sortida del ofici  esperaven els Dimonis de Sant Llorenç que feren el primer ball amb Sant Joan Pelut davant l’església acompanyats pels Xeremiers des Puig de Sa Font, per  continuaren el tradicional recorregut per les cases del poble que tenen Joans o Joanes i sol·licitaren  els balls.

L’Any 2006 l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar va encarregar una investigació sobre els orígens de la Festa de Sant Joan Pelut als investigadors Albert Carvajal i Antoni Gomila, que oferim als nostres lectors a continuació.

Per llegir aquest document dels orígens de Sant Joan Pelut, clicau aquí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: