UNICEF reconeix Manacor com a ciutat amiga de la infància pel compromís de fer feina pels drets dels infants i els joves

Dia 20 de novembre els escolars ho celebraran amb una festa al parc municipal.

Els diferents departaments municipals que fan feina amb infants i joves des de múltiples vessants celebren que Manacor ha rebut el segell de Ciutat Amiga de la Infància. Una distinció que constata que l’Ajuntament de Manacor respecta i aplica en les seves polítiques, normes i programes, els drets de la infància que conté la Convenció sobre els Drets dels Infants. El segell que ha convertit oficialment Manacor en Ciutat Amiga de la Infància també “preveu que des de l’Ajuntament impulsem encara més la participació dels infants i joves en les decisions que es prenen a l’àmbit municipal i també preveu que des de l’Ajuntament es promoguin iniciatives i projectes que fomentin una infantesa i una joventut sana, respectuosa i capaç de menjar-se el món”, ha explicat la batlessa i responsable de les polítiques d’Educació, Catalina Riera.

“El compromís de Manacor ve d’enrere, des de l’any 1992 tenim el títol de Ciutat Educadora i com que volem una ciutat amable, sana i que fomenti un desenvolupament íntegre dels infants i joves de tot el municipi, estam encantats amb el reconeixement que ens ha concedit Unicef”. El segell de Ciutat Amiga de la Infància “ens encoratja a fer encara més feina per les futures generacions del nostre municipi i com fins ara des de l’Ajuntament volem fer aquesta feina amb la implicació de les escoles, les associacions de mares i pares i des de les entitats ciutadanes d’aquest àmbit”, ha afegit Riera.

Des de l’any 2001 Unicef lidera la iniciativa internacional per convertir els municipis, pobles i ciutats del món en amics de la infància. L’objectiu principal d’aquesta iniciativa és l’impuls de polítiques municipals que garanteixin el desenvolupament integral dels nins, nines i adolescents, tot reconeixent i respectant els seus drets. “Les entitats membres de la Secretaria Permanent del programa Ciutats Amigues de la Infància agraïm als governs locals el seu compromís amb els drets dels nins, nines i adolescents perquè això significa que es comprometen a crear entorns més segurs, protectors i propicis perquè tots els infants puguin desenvolupar tot el seu potencial”, ha indicat per carta Gustavo Suárez Pertierra, president d’Unicef Comitè Espanyol.

El Ple de l’Ajuntament de Manacor va assumir el compromís de fer de Manacor una Ciutat Amiga de la Infància i de presentar-se a la convocatòria 2017 –2018 per obtenir aquest reconeixement, que ara ha arribat. Un dels requisits per participar d’aquesta convocatòria és tenir establert un mecanisme de coordinació interna que permeti articular les diferents àrees municipals per a l’elaboració, implementació i seguiment del Programa Ciutat Amiga de la Infància. Per aquest motiu els polítics i tècnics de les diferents àrees implicades en la feina per al desenvolupament de la infantesa i la joventut manacorines seguiran treballant per fomentar la participació de les entitats i de la ciutadania en les polítiques d’infància i adolescència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.